Marketing okt 30, 2018 - 625 Views

DOBOJ: Formiran Odbor mladih sa invaliditetom Featured

Koalicija organizacija lica sa invaliditetom regije Doboj formirala je danas Odbor mladih sa invaliditetom radi unapređenja njihovog položaja i kvaliteta obrazovanja, te bržeg zapošljavanja, rekao je terenski koordinator ove koalicije Zoran Panić.

Panić je na seminaru u Doboju za mlade sa invaliditetom rekao novinarima da Odbor čine mladi sa različitim invaliditetom, te najavio aktivnosti na povezivanju mladih jer mnogi od njih žive u ruralnim područjima i nisu uključeni u rad udruženja.

On je naglasio da je cilj ostvarivanje prava.

– Baza podataka je neophodna da bi se u pregovorima sa vlastima mogli predočiti jasni podaci i zahtjevi – istakao je Panić.

Predstavnik Udruženja slijepih i slabovidih iz Doboja Predrag Radojčić rekao je da ima velika očekivanja od Odbora mladih sa invaliditetom, navodeći da je i dalje nezaposlen iako je diplomirao na dobojskom Saobraćajnom fakultetu 2014. godine i završio postdiplomske studije u Beogradu.

– Najdalje gdje mogu da dođem jeste razgovor sa poslodavcem. Pretpostavljam da je invalidnost ključni faktor zbog kojeg poslodavci ne žele da me zaposle – navodi Radojčić, koji se honorarno bavi prevodom sa engleskog jezika.

On ukazuje da se više od 50 mladih u Doboju susreće sa istim problemom, te da su rijetka i zapošljavanja na određeno iako poslodavci imaju zakonsku obavezu da zaposle lice sa invaliditetom i za to su i stimulisani.

Tagged under

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top