Marketing maj 18, 2018 - 439 Views

Olivera Nedić: Višečlane porodice zakonski uvrstiti u pravilnike o zapošljavanju Featured

Mnogočlane porodice u Republici Srpskoj moraju biti uvrštene u pravilnike o zapošljavanju, kako bi im bila pružena podrška u suočavanju sa ekonomskim, društvenim i kulturnim problemima, rekla je predsjednik Udruženja porodica sa četvoro i više djece "Budućnost četiri" iz Doboja Olivera Nedić.
"Raznoliki su problemi, ali najviše su vezani sa siromaštvo i obavljanje osnovnih porodičnih funkcija. Kada pitate višečlane porodice 80 odsto njih će reći dajte nam posao da budemo samoodrživi i onda nam neće biti potrebna druga pomoć", izjavila je novinarima Nedićeva. 

Ona je navela da najčešće majke prekidaju školovanje rađanjem djeteta, a da je za samoodrživu višečlanu porodicu neophodno da oba roditelja budu radno angažovana, te da im setom sistemskih rješenja treba pružiti podršku, koja bi obuhvatala i besplatne vrtiće, jednokratne naknade za treće i naredno dijete. 

Nedićeva kaže da je na području Doboja evidentirano 180 višečlanih porodica. 

Ona pojašnjava da je među njima sprovedena anketa i da je kod, do sada 120 obrađenih porodica, svega 30 odsto roditelja zaposleno. 

U Doboju je danas organizovana manifestacija povodom obilježavanja Međunarodnog dana porodice pod nazivom "Dječji život je poput komada papira na koji svako ostavlja bilješku". 

Cilj manifestacije je promocija roditeljstva, podizanje svijesti o potrebi očuvanja porodice kao osnovne ćelije društva, te promocije prava djece na odrastanje u zdravoj porodici. 

Organizator manifestacije je Udruženje porodica sa četvoro i više djece "Budućnost četiri" iz Doboja u saradnji sa dobojskim Centrom za socijalni rad, kancelarijom Ombudsmana za djecu Republike Srpske i Udruženje za djecu sa posebnim potrebama Doboj.

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top