Marketing maj 31, 2018 - 765 Views

Dobojski srednjoškolci autori NAJBOLJEG „Vodiča kroz zanimanja“ za Android Featured

Trojica učenika Saobraćajne i Elektro škole iz Doboja, Goranu Ristić, Jovanu Pebić i Borisu Petković, koji su radili pod mentorstvom profesorice Senije Teofilović, pobjednici su konkursa za izradu andriod aplikacije „Vodič kroz zanimanja“

Dane Malešević, ministar prosvjete RS naglasio je da će aplikacija biti korisna za učenike devetih razreda u Srpskoj, ali i za njihove roditelje, koji će sada na jednom mjestu imati prikaz plana upisa po srednjim školama, planirani broj odjeljenja, opis svih zanimanja, kao i statističke podatke Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske.

"Ranijih godina smo štampali vodič za zanimanja koji je u ograničenom broju bio po školama i svi učenici i roditelji nisu mogli doći do takve knjižice. Nastojaćemo da u narednih nekoliko dana aplikacija bude dostupna učenicima koji su pri kraju svog osnovnog obrazovanja, kako bi došli do informacija koje su im potrebne da bi se upisali u neku od srednjih škola" rekao je  Malešević.

Podsjetio je da je konkurs za izradu aplikacije bio otvoren od 30. marta do 11. maja ove godine, te da su pravo prijave imali svi učenici srednjih škola.

Aplikacija je dostupna za Android platformu i svi učenici će je moći preuzeti sa Gugl plej marketa i instalirati na svoje telefone.

Mentor pobjedničkog tima Senija Teofilović istakla je da su putem ovog konkursa učenici srednjih škola postali vidljivi, te da je postalo jasno da ono što nauče tokom nastave itekako mogu da primjene u praksi.

Autori aplikacije „Vodič kroz zanimanja” nagrađeni su tabletima.

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top