Dario okt 01, 2016 - 583 Views

DOBOJSKI INOVATOR OSVOJIO SVIJET Featured

Počeo je u skromnoj kućnoj radionici sa tri radnika, danas u hali nadomak Doboja zapošljava dvadeset dvoje. Inovator Zvjezdan Višt više od 90 odsto proizvoda izvozi. Njegov izum vakum prese stigle su na skoro sve kontinente, a prije petnaestak dana prestavljene su u Americi.

“Naša mašina i oprema je prikazana u Las Vegasu, prije toga u Amsterdamu tako da nemamo problem sa plasmanom i našom budućnošću“, rekao je inovator Višt.

Koriste se u drvnoj, auto i avio industriji, a zbog potražnje do kraja godine planira da nabavi dodatnu opremu i zaposli još desetak radnika. Zbog toga je preselio u novi pogon, u čemu je pomogla i gradska uprava.

“Imali su garanciju našu da ćemo preko skupštine pomoći vezano za finasiranje ovog prostora“, rekao je gradonačelnik Doboja Obren Petrović.

Višt se okitio priznanjem za najbolju tehnološku inovaciju Srpske od 2007. do 2014. godine. Podrška osim iz grada stiže i sa entitetskog i BH nivoa.

“Kao i podršku u suspenziji smanjenju carinskih stopa za repromaterijal koji ugrađuje u sovj finalni proizvid a vidimo da su prese koje on radi našle primejnu širom svijeta”, rekao je ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović.

Višt je u pregovorima i za izvoz svojih presa u Australiju. Služe za oblaganje, savijanje i lameliranje drveta i ostalih materijala, a najveća referenca mu je kaže, njihova upotreba u avio-industriji.

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top