Dario nov 08, 2018 - 245 Views

Zaposlite se u Njemačkoj ili Hrvatskoj Featured

Tražite novi izazov u inostranstvu?

Mi ćemo naći novo radno mesto koje odgovara Vašoj kvalifikaciji uz uvažavanje Vašeg ličnog parametra.
Mi Vas povezujemo i pratimo na Vašem putu do Vašeg budućeg poslodavca i preko toga Vam pomažemo savjetima i djelima prilikom kasnijeg priznavanja Vašeg zanimanja, odlazaka u ustanove, traženja stana i mnogo toga drugog.

Naši Partneri pružaju Vam sa nama podršku u Vašoj domovini da bismo uklonili nedostatke. Na primjer: Učenje jezika.

Dobijate uvijek i u svakom slučaju sigurno radno mesto u izvanrednom okruženju.

 

Kruna razvoja je osnivanje Agencije Sensa.

Agencija za obrazovanje i zapošljavanje SENSA upisana je u Registar lica koja obavljaju poslove posredovanja u zapošljavanju Ministarstva rada Republike Srpske. Pratimo zahtjeve na tržištu i izazove kandidata, slušamo ih i usmjeravamo ih ka realizaciji zahtjeva.

Godinama razvijamo  poverenje kod nalogodavaca i korisnika usluga.

Provjerite i sami o čemu se radi na www.agencija-sensa.com

TRAŽITE NOVI IZAZOV U INOSTRANSTVU?

Mi ćemo naći novo radno mesto koje odgovara Vašoj kvalifikaciji uz uvažavanje Vašeg ličnog parametra.
Mi Vas povezujemo i pratimo na Vašem putu do Vašeg budućeg poslodavca i preko toga Vam pomažemo savjetima i djelima prilikom kasnijeg priznavanja Vašeg zanimanja, odlazaka u ustanove, traženja stana i mnogo toga drugog.

Naši Partneri pružaju Vam sa nama podršku u Vašoj domovini da bismo uklonili nedostatke. Na primer: Učenje jezika.

Dobijate uvijek i u svakom slučaju sigurno radno mesto u izvanrednom okruženju.

KO MOŽE DA SE KANDIDUJE?

Svi koji su najmanje završili srednju školu u jednoj od zemalja koje ne pripadaju Evropskoj Uniji, kao i oni koji ispunjavaju jezičke preduslove. Ukokiko nivo znanja jezika nije zadovoljavajući, može se uprkos tome inicijativno kandidovati i kontaktirati nas.

FERIJALNI RAD ZA STUDENTE U NJEMAČKOJ?

Svi redovni studenti koji imaju aktivan status imaju priliku da se zaposle u periodu kada imaju slobodno vrijeme. Informišite se putem naše kancelarije ili direktno na email Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

PRAVNI PREDUSLOVI

Pravni preduslovi za dodelu radne dozvole odnosno odgovarajuće vize nalaze se u § 39 boravišnog zakona i.V.m. uredbe o dozvolama za rad kao i uredbe o zapošljavanju.

 

Dozvola za rad se po pravilu dodeljuje, ukoliko postoje sledeći preduslovi (§ 39 boravišnog zakona):

  • Postoji konkretna ponuda radnog mesta
  • Kroz zapošljavanje stranaca se nemačkom tržištu rada ne prinose nikakvi negativni uticaji. Preferirani zaposleni (nemci, građani Evropske Unije, građani iz zemalja Evropske Ekonomske Zajednice) ne stoje na raspolaganju.
  • Inostrani zaposleni se ne zapošljavaju pod nepovoljnijim uslovima za rad u odnosu na nemačke zaposlene.
  • Radna snaga i poslodavci koji žele da dođu u Nemačku mogu se putem „Migration-Check“-a agencije za zapošljavanje informisati, da li je u njihovom slučaju moguće da dobiju radnu dozvolu.

POSEBNE REGULATIVE ZA VISOKO OBRAZOVANE

„Plava karta EU“/Od leta 2012 važe olakšani uslovi za pristup visokoobrazovanih tržištu rada u Nemačkoj. Takozvana „Plava karta EU“ dozvoljava visokoobrazovanim inostranim i domaćim zaposlenima kao i inostranom stručnom kadru i pripadnicima njihove porodice da brže i pod manje strogim preduslovima nego ranije mogu da dobiju radnu dozvolu u Nemačkoj.

Zahtev za „Plavu kartu EU“ mogu podneti kandidati sa određenom kvalifikacijom, koji u ciljanom radnom odnosu prekoračuju postavljenu granicu zarade.

Boravišna dozvola se onda dodeljuje bez saglasnosti savezne agencije za rad (izuzetak: podnosioci zahteva sa inostranim visokim obrazovanjem, koji teže zaposlenju sa nekim zanimanjem koji manjka). Bliže informacije o „Plavoj karti EU“, pre svega o pojedinačnim preduslovima i postupku podnošenja zahteva naći ćete na letku „Plava karta EU (Blue Card Dok.Nr. 98464).

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • + 381 69 625 167 (Novi Sad, Srbija)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top