Dario nov 01, 2020 - 66 Views

Za poljoprivrednu mehanizaciju 220.000 KM podsticaja Featured

UGLJEVIK - Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić uručio je danas 122 rješenja o podsticaju poljoprivrednim proizvođačima za nabavku mehanizacije za šta je iz opštinskog budžeta izdvojeno 220.000 KM.

 

Perić je rekao novinarima da će ove godine iz budžeta opštine Ugljevik biti izdvojeno ukupno 500.000 KM za podsticaj svim granama poljoprivrede i privrede.

On je podsjetio da ova opština ima Strategiju razvoja poljoprivrede koja je usvojena za period 2018-2022 godina.

"U Strategiji razvoja poljoprivrede predviđene su pomoći našim poljoprivrednim proizvođačima s ciljem povećanja obima proizvodnje i poboljšanja uslova u ovoj oblasti, uspostavili smo i ovu liniju pomoći kapitalnim ulaganjima u poljoprivredi", naveo je Perić.

On je dodao da opština Ugljevik dodjeljuje pomoć za voćne zasade, te prerađivačke i smještajne kapaciteta za voće.

"Posebnu liniju pomoći imamo za pčelare i imamo pomoć koja znači poboljšanje uslova u vezi sa kapitalnim ulaganjima u objekte", rekao je Perić.

Poljoprivrednik Risto Ješić iz Tutnjevca zahvalio je rukovodstvu opštine Ugljevik za podsticaj od 6.600 KM za nabavku traktora.

Dodjeljivanje rješenja o podsticajima realizuje se u više grupa, poštujući epidemiološke mjere zaštite od virusa korona.

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top