Super User nov 28, 2016 - 806 Views

LANACO prva kompanija iz BiH u ELITE programu Londonske berze Featured

Učešće kompanije LANACO u ELITE programu veliki je iskorak za cjelokupnu domaću privredu, poruka je konferencije za medije održane u četvrtak, 24. novembra, u banjalučkom restoranu „LANACO“.
LANACO je prva kompanija iz BiH koja je uzela učešće u ELITE programu Londonske berze, i kroz ovaj program omogućila pristup finansijskom tržištu, bankarskom sektoru i unaprijeđenju softverskog inženjeringa. LANACO je ovim ulaskom prepoznata kao jedna od najprestižnijih kompanija u Evropi.

„Pridružili smo se ELITE programu kako bi samu kompaniju podigli na novi nivo poslovanja, kakav je u svjetskim okvirima. ELITE predstavlja izvanrednu platformu koja će nam pomoći u povezivanju sa evropskim liderima, u svim granama industrije. LANACO uz pomoć ELITE programa želi da bude vidljiv svim evropskim kompanijama, sa kojima sada i u buduće želimo da ostvarimo poslovne ciljeve na globalnom nivou“, naveo je Dragan Ninić, menadžer sektora za razvoj poslovanja kompanije LANACO.
U pomenuti program moguće je ući samo putem preporuke, a kompanija LANACO je svoju šansu dobila zahvaljujući prijedlogu UniCredit Bank Banja Luka.
„Upravo zahvaljujući snazi i kapacitetu UniCredit Grupe i mi smo dobili priliku da našim klijentima iz Republike Srpske, odnosno Bosne i Hercegovine ponudimo učešće u ELITE programu, koji nudi podršku u procesu rasta i razvoja kompanija, te pristup inovativnim uslugama. Ovaj program obezbjeđuje ambicioznijim, evropskim srednjim i malim poduzećima priliku da budu prepoznati na međunarodnom tržištu,  da se upoznaju sa širim skupom finansijskih instrumenata, da upoznaju jedni druge, razmjene ideje i najbolje prakse, ali i da se upoznaju sa investitorima koji im mogu pomoći u daljem razvoju“, poručila je Marina Marjanović Stupar, direktorica marketinga i komunikacija UniCredit Bank Banja Luka.
Kako je istaknuto tokom konferencije, učešće kompanije LANACO u ELITE programu biće od velikog značaja i za domaću poslovnu zajednicu, koja je dobila svog predstavnika u elitnim poslovnim krugovima.
Program ELITE namijenjen je malim, srednjim i velikim preduzećima, kojima pomaže da se kroz pristup dugoročnim mogućnostima finansiranja što bolje pripreme za narednu fazu svog razvoja. Program djeluje na principu tutorstva i učesnici imaju direktan pristup finansijskoj zajednici. Takođe, kompanije imaju priliku da se međusobno povezuju i sarađuju, razmjenjuju iskustva te zajedno kreiraju poslovne planove.
Od 2012. godine, u ovom programu je preko 400 kompanija iz cijele Evrope, sa kojima radi preko 150 savjetnika i preko 100 investitora. ELITE zajednica danas zapošljava okuplja preko 140.000 zaposlenih u 30 sektora, i  ostvaruje godišnji promet od 33 milijardi evra.
Tagged under

Related items

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top