Dario dec 12, 2018 - 692 Views

NOVI PORTAL VJETAR U LEĐA INFORMISANjU Featured

Derventski list, na svoj 106. rođendan, ispisuje novu stranicu istorije

NOVI PORTAL
VJETAR U LEĐA
INFORMISANjU

Derventski list, najstariji sedmični list na Balkanu, koji stazom informisanja građana Dervente čvrsto korača duže od vijeka, na svoj 106. rođendan ispisao je novu stranicu istorije.
Od juče, 12. decembra, događaje, manifestacije, servisne informacije i sve ostale važne informacije iz Dervente, regije i Republike Srpske, možete čitati na internet portalu Derventskog lista – www.derventskilist.net.

ISKORAK

Višegodišnja potreba Dervenćana za blagovremenim informisanjem o svim važnim aspektima života u ovoj opštini postala je nasušna, te se podudarila sa željom rukovodstva, uredništva i novinara Derventskog lista, da se list razvija, da uhvati korak sa savremenim tokovima informisanja, te da plasiranje informacija podigne na dnevni nivo.
Sve je to dovelo do pokretanja prvog internet portala u Derventi iza kojeg stoji registrovani medij, kompletna redakcija sa sjedištem i adresom, na kojem će biti objavljivane isključivo provjerene i objektivne, pri čemu se ni pedalj neće odstupati od profesionalnih standarda novinarstva.
V.d. direktora i glavni urednik lista Čedo Vujičić podsjeća da je Javno preduzeće „Derventski list i Radio Derventa“ višedecenijski lider u informisanju u Derventi, te da je zadatak ove generacije novinara, urednika i menadžmenta preduzeća, opstanak na toj poziciji.
- To, naravno, nije lako, a uz uobičajene poteškoće koje prate novinarski poziv, mi se suočavamo i sa drugim problemima od kojih je najozbiljniji nedostatak sredstava. I to ne samo novčanih, nego i onih osnovnih sredstava tehničke prirode za obavljanje redovnih poslova. Mi smo, vjerovatno, jedina redakcija koja nema na raspolaganju ni jedan mobilni uređaj, čija informatička oprema je rezultat improvizacije i tako dalje. Međutim, to nas ne opravdava da ne činimo korak naprijed u obavljanju svog posla – rekao je Vujičić dodajući da je upravo portal Derventskog lista ogroman iskorak u radu preduzeća, ali i ukupnom informisanju u Derventi.
- To je dodatni posao za sve nas zaposlene, koji nam neće biti dodatno plaćen, ali naša obaveza je da građanima ponudimo blagovremene, pouzdane i provjerene informacije iz svih oblasti života u Derventi, u skladu s jednim od naših osnovnih opredjeljenja da se bavimo ljudima, pojavama i događajima sa područja opštine Derventa - rekao je Vujičić.

SADRŽAJ
PORTALA

Kreiranje portala, odnosno svih njegovih rubirka i sadržaja trajalo je nekoliko mjeseci, a cilj je bio da pred Dervenćanima bude moderna i funkcionalna internet stranica, jednostavna i pregledna za čitaoce, sa bogatim sadržajem i korisnim alatkama.
- Želja redakcije Derventskog lista je da svi čitaoci, bilo gdje da se nalaze, mogu da se blagovremeno informišu o svim događajima u Derventi i okolnim opštinama, ali i da imaju pristup najvažnijim vijestima u zemlji. Insistiraćemo na brzini, ali i nepristrasnosti i objektivnosti, što su uostalom bili principi kojih se Derventski list držao i do sada – kazala je odgovorna urednica lista Daliborka Rogić dodajući da će čitaoci na portalu moći da pronađu i servisne informacije, oglase i konkurse, te bogatu galeriju fotografija.
- Za čitaoce koji nisu u prilici da nabave štampano izdanje, list će biti dostupan u PDF-u. Pored portala, Derventski list ima i veoma aktivnu „fejsbuk“ stranicu, te youtube kanal - rekla je Rogićeva naglašavajući da će sve informacije biti objavljivane na ćirilici i latinici.
DL
_
PEČAT: Portal Derventskog lista jedini medij u Derventi sa sjedištem i kompletnom redakcijom

CVEBA: Informacije će biti objavljivane na ćirilici i latinici

Ant:
Čitaoci
Kreiranju sadržaja na portalu Derventskog lista mogu da doprinesu i sami čitaoci.
- Pozivam Dervenćane da nam javljaju svoja zapažanja, da sa nama podijele informacije i fotografije, te da nam predlažu teme o kojima bi voljeli da pišemo. Derventski list je oduvijek bio medij svih Dervenćana – rekla je Daliborka Rogić dodajući da su vrata redakcije za sve Dervenćane uvijek otvorena.
Sve informacije mogu se slati na email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.,Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili na „fejsbuk“ stranicu Derventski list.
_

Ant:
Jubilej
Derventski list 12. decembra proslavio je 106. rođendan, a za to vrijeme postao je neizostavan dio derventske baštine. Od 1912. godine kada je štampan prvi broj pod nazivom Derventski kotarski list, izdavanje lista je bilo nekoliko puta prekidano, ali je nastavljano sa istim entuzijazmom. Posljednjih godina list izlazi svakog četvrtka, na 16 strana.
_

Portal: Designed by SERTINI.biz

Tagged under

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top