Marketing apr 02, 2020 - 401 Views

Građani šalju OTVORENO PISMO telekom operaterima, distributerima električne energije, toplanama, vodovodima… Featured

Ljudima je potrebna pomoć u ovim vremenima.

Zbog posljedica situacije sa koronavirusom, mnogi građani imaće smanjena primanja za mjesec mart, a ako se situacija ne smiri u aprilu mnogi se pribojavaju da neće dobti plate, jer ne rade.

Zbog toga građani šalju otvoreno pismo: telekom operaterima, distributerima električne energije, toplanama, vodovodima, javnim i komunalnim preduzećima ispred preduzetnika okupljenih u Facebook grupi: Korona virus i privreda (umrežavanje, prijedlozi, ideje, pomoć)

Otvoreno pismo prenosimo u cijelosti:

Poštovani,

Zbog izuzetno teške situacije u kojoj se nalazimo kao društvo zbog pojave virusa Covid 19 i proglašene vanredne situacije, obraćamo vam se sa molbom da u narednom periodu, kao i do sada, budete društveno odgovorno preduzeće, te da svojim korisnicima, prvenstveno fizičkim licima, koji su i najveći korisnici vaših usluga, ali i pravnim licima, izađete u susret.

Postoje različite opcije, ali neke od najvažnijih i najbržih se ogledaju u sljedećem:

1) Stopiranje isključenja i onemogućavanja korištenja vaših usluga, jer u ovim trenucima, kada je većina nas u svojim domovima, one su neophodne

2) Omogućavanje da se potrošnja vaših usluga u periodu trajanja vanredne situacije, obračuna po završetku vanredne situacije, te da se plaćanje tih računa razbije na minimum 12 mjesečnih rata, koje bi potrošači plaćali uz tada pristigle obaveze. (Ukoliko je neko u mogućnosti da ih izmiruje i u ovom periodu, da to bude direktan dogovor sa potrošačima)

3) Smanjenje cijene korištenja vaših usluga na nivo gdje vaše poslovanje ne bi bilo ugroženo, ali biste se odrekli dijela prihoda u korist svojih potrošača.
Molimo vas da što prije udovoljite molbi svojih potrošača, jer u protivnom, dolazimo u situaciju, da ljudi ni sada, a ni par mjeseci nakon završetka vanredne situacije, neće biti u mogućnosti da koriste vaše usluge. Samim tim, i poslovanje vas kao kompanije će biti ugroženo.

Svjedoci ste da ogroman broj preduzeća ne radi, te samim tim ne ostvaruje prihode, što se reflektuje i na zaposlene i na njihove prihode. Samo, ukoliko svi, solidarno, preuzmemo dio tereta i troškova na sebe iz ove situacije ćemo izaći kao pobjednici.

Banjalučanka Vesna Račić koja je takođe poslala ovo pismo kaže je rješavanju problema potrebno pristupiti u hijerarhijskom smislu odozdo prema gore.

“Jer, iako poslodavci uspiju isplatiti minimalac plate za koji se zalažu iz Vlade, taj iznos će biti potrošen na režijske troškove, samim tim ništa nije urađeno. A veliki broj poslodavaca neće moći isplatiti ni minimalac, jer nema nikakve prihode, a obaveze teku. Takođe, veliki je broj nezaposlenih, a i onih koji rade honorarne poslove, a oni su posebno ugroženi, jer njima niko ne isplaćuje ništa ukoliko ne rade. A nemaju mogućnosti da rade dok traje vanredna situacija”.

Tagged under

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top