Dario apr 12, 2020 - 147 Views

"Projekti u Srpskoj neće stati, radna mjesta se moraju sačuvati" Featured

ISTOČNO SARAJEVO - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković istakli su danas u Istočnom Sarajevu da, uprkos epidemiji virusa korona i njenim posljedicama na ekonomiju, započeti projekti neće biti obustavljeni, te da će biti preduzete sve moguće mjere da se sačuvaju radna mjesta.

 

Na današnjem sastanku u Istočnom Sarajevu sa načelnikom opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubišom Ćosićem, načelnikom Odjeljenja za finansije u opštini Istočna Ilidža Bojanom Đurović, direktorom Republičkog Zavoda za zapošljavanje Miroslavom Vujičićem i vršiocem dužnosti direktora Bolnice "Srbija" Nebojšom Šešlijom, Višković i Dodik su predstavili mjere koje će biti preduzete s ciljem suzbijanja posljedica epidemije na privredu u Srpskoj.

Srpski član Predsjedništva BiH naglasio je da se gubici zbog posljedica pandemije virusa korona svakodnevno akumuliraju i da će, u skladu s određenim procjenama, biti od 750 miliona do milijardu KM.

"To je procjena štete koju možemo imati usljed epidemije i u tom pogledu pripremamo mjere kako pomoći privredi i sačuvati radna mjesta", rekao je Dodik.

Premijer Srpske je naglasio da će biti formirani posebni fondovi za mikro i mala preduzeća, za komunalna preduzeća, za preduzeća koja su pretprjela štetu, te fond za podršku zdravstvenim institucijama.

Zvaničnici Srpske su istakli da je opredjeljenje institucija da ne smije doći do smanjenja plata zaposlenih i da se moraju sačuvaju radna mjesta.

Na sastanku je naglašeno da neće doći do smanjenja investicija niti obustavljanja radova na započetim projektima, što je od velikog značaja za svaku lokalnu zajednicu.

Sagovornici su ocijenili da je potrebno smanjiti troškove koji se odnose na kupovinu službenih vozila, dnevnice, troškove putovanja, ali da projekti ne smiju biti zaustavljeni.

Na sastanku održanom u sjedištu Republike Srpske u Istočnom Sarajevu konstatovano je da će usljed epidemije virusa korona doći i do pada prihoda u lokalnim zajednicama, što će dovesti do rebalansa i restrukturiranja budžeta.

Dodik i Višković podržali su mjere koje preduzimaju opštinski štabovi za vanredne situacije s ciljem suzbijanja epidemije virusa korona, te zahvalili stanovnicima Istočnog Sarajeva na disciplini i pridržavanju mjera zaštite. 

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top