Dario apr 27, 2020 - 235 Views

Anketiranje roditelja u Banjaluci prije otvaranja vrtića Featured

BANJALUKA - Anketiranje roditelja čija djeca pohađaju privatne i državne vrtiće u gradu počinje ove sedmice da bi se utvrdio broj mališana koji bi u narednom periodu dolazili u ove predškolske ustanove.

 

Gradski Štab za vanredne situacije najavio je da će tokom ove sedmice biti donesena odluka o radu predškolskih ustanova.

"Nakon što se okonča anketiranje u javnim i privatnim vrtićima utvrdićemo koliki bi broj djece u aktuelnim okolnostima dolazio u ove ustanove", rekli su nakon sjednice Štaba za vanredne situacije grada.

Jelena Kurtinović, direktorica Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, u razgovoru za "Nezavisne" je rekla da će rezultate ankete znati krajem ove sedmice.

"Od broja prijavljene djece zavisi u koliko ćemo vrtića organizovati rad. Moja pretpostavka je da će rad biti organizovan u četiri vrtića: 'Marija Mažar', 'Sunce', 'Lana' i 'Leptirić', ali ćemo sve tačno znati nakon anketiranja", rekla je Kurtinovićeva.

Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje je s ciljem prevencije širenja virusa korona od 16. marta bio organizovao rad u četiri vrtića, i to "Marija Mažar", "Sunce", "Lana" i "Leptirić".

Tada su iz ovog centra saopštili da je u ovim vrtićima prijavljeno 111 djece za čije čuvanje nije postojala alternativa, međutim zbog veoma malog broja djece koju su roditelji slali u ove ustanove Štab za vanredne situacije je već 17. marta donio odluku da radi samo jedan dežurni vrtić - "Marije Mažar".

Kurtinovićeva je rekla da je ispočetka u ovaj dežurni vrtić dolazio manji broj djece - dvoje ili troje, ali da je ubrzo vrtić pohađalo samo jedno dijete, i to svaki drugi dan.

"Radili smo sve vrijeme i radimo i sada. Iskreno se radujemo što ćemo uskoro u vrtićima imati veći broj djece", kazala je Kurtinovićeva.

Istakla je da će se rad odvijati uz pojačane mjere higijene i zdravstvene zaštite.

"S roditeljima ćemo stupiti u kontakt, imamo brojeve njihovih telefona, ali ćemo se prvo mi u Centru za predškolsko vaspitanje i obrazovanje organizovati da bismo za ovih pet dana stupili u kontakt sa svim roditeljima", rekla je Kurtinovićeva.

Draga T., koja uskoro treba ponovo da se vrati na posao, kaže da će u anketi reći da joj nema ko čuvati sinčića, jer i muž radi sve vrijeme dok vlada ova situacija u vezi s koronom.

"Značiće nam ako budu otvoreni vrtići, jer nemamo baku ili deku da nam pričuvaju sina", kaže ona.

Nezavisne

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top