Dijana feb 11, 2017 - 1969 Views

U martu počinje izgradnja turističkog kompleksa ''Terme Kakmuž'' Featured

U Petrovu je danas predstavljeno idejno rješenje banjsko-turističkog kompleksa ''Terme Kakmuž'' čija će izgradnja početi u martu, a čiji je projektovani iznos 3.500.000 evra.

Pomoćnik ministra za trgovine i turizma Dalibor Panić istakao je da je riječ o značajnom i zajedničkom projektu Vlade Republike Srpske i opštine Petrovo koji su prepoznali značajnog investitora, "Milojević Gilje-gas" iz Ćuprije, kojem je dodijeljena postojeća neperspektivna imovina. 

Panić je izrazio nadu da će projekat brzo zaživjeti. Direktor kompanije "Milojević Gilje-gas" Slaviša Jović očekuje da će izgradnja banjsko-turističkog kompleksa "Terme Kakmuž" biti završena zaključno sa 2019. godinom. 

On je naveo da će kompleks, između ostalog, obuhvatiti tri spoljašnja i četiri unutrašnja bazena sa termo-mineralnom vodom, 60 soba, sedam apartmana, 140 ležaja, restoran, svečanu salu smještajnog kapaciteta oko 700 gostiju, kongresne sale, kao i izdvojeni zdravstveni centar. 

Jović kaže da su, ako se bude išlo dalje sa ovim projektom, predviđeni i zatvoreni i otvoreni sportski tereni, pa čak i plastenici, da se plasira zdrava hrana u njihovim restoranima, a ta investicija bi bila veća od pet miliona evra. 

On kaže da su ciljna grupa i domaći i strani gosti. 

Načelnik opštine Petrovo Ozren Petković istakao je da je riječ o najznačajnijem projektu u ovoj lokalnoj zajednici u posljednjih 10 godina. 

"Opština i Vlada učinili su maksimalne napore u rješavanju problema koji su kočili početak gradnje", rekao je Petković.

mojdoboj.info

Tagged under

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top