Marketing feb 08, 2019 - 166 Views

WhatsApp zabranjuje dva miliona naloga u borbi protiv spama Featured

WhatsApp preduzima korake u borbi sa problemom da se aplikacija često koristi za širenje neistinitih informacija, što je u nekim situacijama dovodilo i do fatalnih posljedica.

Servis je nedavno stavio limit na prosleđivanje tekstova, kako bi sprečavao širenje glasina. Sada je kompanija, koja je u vlasništvu Facebooka, objavila da je zabranila oko dva miliona naloga svakog mjeseca u borbi protiv spama.

Kompanija je istakla da je kreirala machine learning sistem za detektovanje i sortiranje korisnika koji pokazuju specifično ponašanje, kao što je kreiranje više naloga i slanje velikog broja poruka samo kako bi se širio neistinit sadržaj.

Ljudi, koji platformu koriste za širenje neistina ili kreiraju automatizovane lažne naloge sa WhatsAppa se banuju u različitim fazama.

Oni mogu biti zabranjeni kada pokušaju da se registruju, tokom slanja poruka ili kada ih prijave drugi korisnici.

WhatsApp ističe da je machine learning sistem toliko poboljšan da je u stanju da zabrani 20 procenata loših naloga tačno u trenutku registracije. Alarm, koji sugeriše sda se radi o malicioznim nalogu, uključuje IP adrese, zemlju porekla telefonskog broja koji se koristi za logovanje, starost naloga i drugo.

Izvor:Nezavisne

Tagged under

Izdvajamo

Popularni članci

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • + 381 69 625 167 (Novi Sad, Srbija)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top