Marketing okt 01, 2019 - 105 Views

PlayStation bi mogao dobiti sopstvenog digitalnog asistenta

Pojavljuje se sve više gedžeta i uređaja koji u sebi imaju ugrađenog digitalnog asistenta u nekom obliku. Čak i naši pametni TV uređaji i kućni aparati stižu sa ovom vrstom podrške, tako da ne predstavlja iznenađenje informacija da Sony razmatra mogućnost da sopstvenog digitalnog asistenta implementira u PlayStation konzolu.

 

Ovo nagoviještava nedavno otkriveni patent, u kojem se pomenuti digitalni asistent naziva "PlayStation Assist". S obzirom na to da je namijenjen gejming konzoli, neće biti u pitanju asistent koji je sličan normalnim digitalnim modelima koji vas obavještavaju o vremenu i podešavaju podsjetnike.

Umjesto toga, Sonijevo rješenje će gejmerima pomagati tokom igranja igara. U opisu za prijavu patenta stoji objašnjenje:

"Na primjer, kada se igrač zaglavi/zastane u dijelu gejming aplikacije, može zahtijevati pomoć od back-end servera za asistencije. Zahtjev može biti u bilo kom formatu, kombinaciji formata, uključujući zvuk, tekst, video i drugo. Server za asistencije u igrama je konfigurisan da odgovori na upit zasnovano na aktuelnom sadržaju igre iz kojeg je zahtev za pomoć stigao".

Naravno, ovo rješenje je još uvek u obliku patenta i ne potoje garancije da će biti implementirano u stvarnosti. Ukoliko se to desi, PlayStation konzoli bi ovo moglo omogućiti da se značajnije diferencira od konkurencije.

(Ubergizmo)

Tagged under

Related items

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • + 381 69 625 167 (Novi Sad, Srbija)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top