Marketing sep 27, 2019 - 240 Views

Instagram dobija dark mode

​Instagram testira novi dizajn korisničkog okruženja, koji bi osim funkcionalnosti trebalo da donese i veće trajanje baterije za korisnike mnogih high-end telefona.

 

Prema internet portalu Android Police, desetine instagram korisnika koji trenutno koriste beta verziju aplikacije, mogu da vide kako izgleda dark mode kada se uključi.

Većina interfejsa u ovom modu promijenjena je iz bijele boje u crnu, ali ovi efekti na vašem telefonu više su od same kozmetike. Pored toga što manje napreže oči, tamna tema na Andoridu takođe u mnogome štedi bateriju prije svega na uređajima koji imaju OLED ekrane. Kod ove tehnologije, u potpunosti crni pixeli ne troše struju jer su isključeni umjesto drugih koji emituju svjetlo kako bi imitirali crnu boju. Zbog toga crne teme na OLED uređajima značajno štede energiju.

Isprva, ovo je opcija u kojoj je trebalo da uživaju samo korisnici telefona koji radi na Android 10, međutim izgleda da je takva odluka preinačena s obzirom da je tamna instagram tema viđena na nekim Samsung telefonima koji još nemaju najnoviji Android OS.

Android entuzijasti željni da što prije probaju benefite ovakvog ažuriranja mogu to da urade prije vremena tako što će da se prijave na Instagram Bet-u. Oni još nestrpljiviji mogu direktnim linkom sa članka Andorid Police sajta, da odu pravu na verziju aplikacije 114.0.0.024 alfa. Ipak, budite obazrivi, još nije poznato da li će svi Android uređaji dobiti ovaj update.

(Forbes)

Tagged under

Related items

Instagram dobija dark mode
Koga pratiti na Instagramu i zašto? sep 27, 2019 - 240 Views
Instagram dobija dark mode
Kako zaštititi decu na Instagramu? sep 27, 2019 - 240 Views

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top