Marketing feb 15, 2021 - 317 Views

Zašto djeca više vole YouTube od klasične televizije? Featured

Zašto je to tako?

U stvarnosti se ove dvije platforme na neki način spajaju. TV emisije koje se emituju na televiziji mogu se naći i na YouTube-u, ali taj servis je djeci privlačniji iz nekoliko razloga.

Kada dijete koristi YouTube za gledanje sadržaja, ono kontroliše šta je na njemu. Kad gledaju TV kanal, moraju da gledaju ono što se prikazuje. Pomoću YouTube-a mogu da biraju šta će da gledaju, pa i se umore od određene emisije, u sekundi lako mogu da promijene ono što gledaju.

Uz to, YouTube-u je lako pristupiti. Prema Mercury Newsu, djeca pametni telefon u prosjeku dobijaju s navršenih 11 ili 12 godina. Budući da posjeduju te uređaje, mogu da pristupe YouTubeu- kad god požele, čak i na putu do škole ili u parku s društvom, prenosi Index.

Gledanje YouTube-a može biti korisno, ali i imati negativne posledice jer dijete ima pristup informacijama o svemu što ga zanima. Ako je na primjer zainteresovano za svemir, životinje ili nauku, na YouTube-u ima pregršt sadržaja o bilo kojoj temi.

To je i platforma koja omogućava interakciju. Djeca mogu da komentarišu sadržaj i osjećaju se kao da su dio zajednice, a osjećaj zadovoljstva koji to budi “tjera” ih da požele da se vrate po još.

Osim toga, na YouTube-u se svakodnevno pojavljuje nov sadržaj i to na različitim jezicima te svako dijete u svakom trenutku može da pronađe nešto zanimljivo za sebe.

Tagged under

Related items

Zašto djeca više vole YouTube od klasične televizije?
Kupovina odjeće za djecu - zašto feb 15, 2021 - 317 Views
Zašto djeca više vole YouTube od klasične televizije?
Igra riječi i priča: Kako razvijati č feb 15, 2021 - 317 Views

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top