Dijana jan 03, 2017 - 424 Views

Šta da rade očevi da bi bili TATE? Featured

Opterećeni problemima na poslom, brigom oko otplate kredita i raznim egzistencijalnim pitanjima često ne stignemo ni da primetimo da vreme prosto leti. Dok se okrenemo, deca su već porasla, a trenuci koje smo propustili u njihovom odrastanju teško da se mogu nadoknaditi. Sa tim se najčešće susreću očevi, koji veći deo dana provode van kuće. Od problema je nemoguće pobeći, ali pokušajte da ih ostavite ispred kućnog praga. Vaša deca će to znati da cene i uzvrate vam na najbolji mogući način.

tata 490x326 Šta da rade očevi da bi bili TATE?
Guliver/Getty images

 

“Uključite se” na vreme
Pre trudnoće analizirajte koje osobine ne želite da vaše dete ima i pokušajte da ih promenite. U trudnoći se uživite u pravljenje planova. Budite prisutni na porođaju. Prepovijajte bebu. Uspavljujte je. Naučite neke priče ili izmislite neku svoju.

Porodica na prvom mestu
Koncerti, kafići, utakmice, izlasci… Svega toga će biti i za koju godinu, ali vaša deca neće biti tu, u tom uzrastu, sa tim potrebama. Stavite svoje potrebe u drugi plan, makar na neko vreme. Posvetite se deci i porodici. Zajedno se igrajte, zabavljajte, učite, šalite…

Izrazite osećanja
Deca uživaju u zagrljajima, igri, pevanju, pričanju priča… Govorite im koliko su neverovatna, kreativna, inteligentna. Ukoliko vaši roditelji nisu uspeli da izraze emocije prema vama, i u njima nemate uzor, moraćete sami da naučite kako da pokažete deci da ih volite.

mamaibeba.com

Tagged under

Related items

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top