Aleksandra apr 01, 2021 - 121 Views

Ne znam kako da vaspitavam svoju ćerku jer je PREVIŠE LEPA: "Mislićete da se hvalim, ali to je prosto ISTINA. Featured

Anonimna mama iz Britanije na jednom od najvećih foruma posvećenim mamama, Mumsnetu, postavila je pitanje koje je privuklo pažnju svih i vrlo brzo završilo na svim društvenim mrežama. Ova mama iznela je problem koji se sastoji u tome što joj je ćerka "vanredno lepa".

Majka i ćerka
MAJKA I ĆERKAFOTO: PROFIMEDIA

- Zvučaće kao da se hvalim, ali kunem se da to nije istina. Ja sam potpuno prosečnog izgleda, kao i moj suprug. Međutim, moja ćerka povukla je na tetku, koja je vanredno lepa i izgleda kao Klaudija Šifer. Moja ćerka je praktično preslikana tetka. Ima rumene obraščiće, ogromne zelene oči i gustu plavu kosu koja nikada ne izgleda neuredno. Sama bira svoju odeću, veoma je uredna i sama slaže modne kombinacije koje su svaki put fantastične. Prosto je takva, tu nema nikakvog mog uticaja, ja u tinejdžerskim godinama nisam bila taj tip devojčice, već sam više naginjala alternativnom stilu. Vidim i da sve devojčice žele da se druže s njom jer je zabavna i dobra, ali vidim i da su ljubomorne na nju zbog njenog stila i lepote. To ih iritira. Ima 12 godina i primetila sam da se svi nastavnici, članovi porodice, treneri prema njoj odnose drugačije, pružaju joj povlastice. Verujem da je to zato što je veoma poslušna, ali i lepa. Zaista je dobrog srca i nemam nijedan razlog da pomislim da se ikada nije ponela lepo prema nekome.

Želim da je odgojim najbolje što umem. Međutim, ja sam celog svog života bila prosečna i praktično nevidljiva. Nisam privlačila pažnju. Zato ne znam kako da odgojim svoju ćerku i kako da je naučim tome da je divno biti lep, ali i da nije sve u lepoti. Moje pitanje je - kako odgojiti izuzetno lepo dete - pita ova majka.

- Hajde sad, više je nego očito da joj ne treba nikakva pomoć s tvoje strane, sama si nam opisala koliko je savršena - usledili su otrovni komentari forumašica.

- Svi roditelji misle da su njihova deca posebno lepa/talentovana/pametna/dobra. Ako već zaista tražiš savet, rekla bih ti da joj ne skrećeš pažnju na njen izgled, jer bi mogla da pomisli da ništa nije zasluga njenog rada i talenta, već samo lepote, što bi moglo da napravi problem na drugoj strani.

 

- Nemoj ovo da shvatiš pogrešno, ali imaj na umu da devojčici sledi pubertet, koji donosi i akne, masnu kosu, skokove u rastu, promene u težini. Isto kao što manje lepo dete u pubertetu može da se pretvori u prelepo, može da se desi i suprotno - posavetovala je jedna majka.

T.G.
 
IZVOR:ZENA.BLIC.RS
Tagged under

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top