Dario jun 25, 2018 - 579 Views

Konzumenti marihuane imaju više seksa

Naučnici su ponovo riješili da utvrde povezanost između seksa i marihuane.

Na osnovu studije iz 2017. utvrđeno je da su se konzumenti marhuane, koji su svaki dan koristili ovu supstancu ćešće upuštali u seksualne odnose za razliku od onih koji su apstinirali od droge, piše CNN..

Ipak, ovo istraživanje nije dalo jasan odgovor na pitanje kako konzumacija marihuane utiče na povećanje seksa i libida.

Ovog puta licencirani terapeut za parove Ian Kerner riješio je da pronađe tačnu povezanost između seksa i marihuane. On je postavio ovo pitanje svojim kolegama koji su dali stručna mišljenja.

"Ljudi koji koriste marihuanu možda imaju više seksa jer jedini na druge stavljaju manji pritisak pa imaju manje problema oko izvođenja", kazala je seks terapeut Amanda Pascuco.

Za razliku od Amande, terapeutkinja Lorens Sigal smatra da " THC, supstanca koja se nalazi u marihuani, utiče na dio mozga koji se povezuje sa seksualnim uzbuđenjem."

"Endokanabinoidi sistem koji kod čovjeka reguliše osjećaje poput prijatnosti, boli, opuštanja i homeostaze. Kada ga kanabinoidi poput delta-9-tetrahidrokanabinola aktiviraju, osoba se može naći u stanju opuštenosti, prijatnosti i bez bolova", objašnjava Piter Barsum, osnivač firme 1906 koja se bavi prodajom proizvoda od marihuane. "To može dovesti do pojačanog uzbuđenja i prijatnijeg seksa."

(nezavisne)

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top