Super User dec 07, 2016 - 589 Views

Muškarci na ženama prvo primijete… Featured

Na pitanje šta muškarci prvo primijete na njima, većina žena daje pogrešan odgovor. Dok one misle da su to obline, pripadnici suprotnog pola drugačije razmišljaju – pokazuje studija sa Harvarda.

Naučnici su anketirali i žene i muškarce, njih 1.500. I zaključili su da pripadnice nježnijeg pola imaju pogrešnu percepciju, jer oni nisu toliko površni kao što izgleda.

Žene su većinski odgovorile da suprotan pol prvo reaguje na njihov izgled. Ali, čak 78 odsto ispitanika odgovorilo je da na djevojci uvijek prvo primijete osmijeh – način osmjehivanja, da li je prijatan, mio, zarazan, “zvučan”, namješten. Većina je saglasna da im je najprivlačnije kada iz njega izviruje toplina.

Odmah uz osmijeh nalazi se pogled. Ispostavilo se da su pripadnici jačeg pola starog kova, jer se drže teorije da su oči ogledalo duše. Iz njih, kažu, mnogo toga mogu da pročitaju.

Potom dolaze boja i melodija glasa. Većina ispitanika je saglasna – vole da čuju nježan i seksi zvuk, dok ih grub i “kreštav” odbija.

Tek na četvrtom mjestu su se našle obline, s tim što tu postoje varijacije, jer neki prvo primijete noge, drugi zadnjicu, a treći grudi.

Nemali broj njih se “peca” na miris, a potom dolaze stil oblačenja, društvo u kojem se djevojka nalazi, nivo samopouzdanja…

ljepotaizdravlje.ba

Tagged under

Related items

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top