Dijana dec 16, 2016 - 695 Views

Znate li šta drugima ne smijete govoriti o partneru? Featured

Nekim ženama nije lako da čuvaju tajne, iako to čine bolje od muškaraca. Ipak, uprkos tome, potrudite se i nemojte nikome reći ovih sedam stvari o svom partneru – biće mu baš, baš drago.

Loše navike Za početak, pred njegovom porodicom o njemu se ne govori loše, a pogotovo ako krenete da tračate njegove loše navike.

Najveću manu Koja god to bila, ako njemu niste izričito rekli da vam to smeta, ne biste smjeli da je spominjete drugima.

Nesnalaženje Govorimo o “muškim poslovima” tipa mijenjanja ulja u automobilu, pritezanja i slično. To ostaje među vama. Zauvijek.

Politička i vjerska opredijeljenost Osim ako on to ne daje na sva zvona, nije na vama da to govorite drugima.

Prošlost Šta je bilo, bilo je, dogodilo se i prošlo, pa stvarno nema smisla da o tome vi govorite unaokolo, pogotovo ako je loše.

Strahove Ako vam se partner povjerio i priznao fobiju koju ima, to bi trebalo da zadržite za sebe, jer inače ćete ispasti osoba u koju se može imati povjerenje, a to je zadnja stvar koja vam treba u vezi.

Njegove napete odnose s članom porodice Muškarcima ponekad treba vremena da bi se suočili s problemima koji ih muče, posebno ako se tiču nekih članova porodice ili rodbine. Koliko god vam smetalo što ne želi da se s tim suoči, razgovaranje s drugima o tom njegovom problemu neće donijeti rješenje. Za muškarca je rješavanje napetih odnosa s članom porodice dugotrajniji proces koji možda nećete razumjeti, ali pokušajte ga poštovati. Iskazivanje empatije je ključno za vezu u kojoj se osjećate sigurno i voljeno.

Teška vremena iz njegove prošlosti Muškarci puno manje spominju prošlost nego žene, pogotovo ako su proživjeli neka teža vremena. Zbog toga nije u redu da drugima otkrivate probleme s kojima se suočio bez njegovog dopuštenja. Ako ste ponosni na njega zato što je prebrodio teškoće iz prošlosti ili mislite da bi njegova priča pomogla prijatelju u nevolji, ohrabrite ga da je podijeli s drugima. Recite mu, na primjer, koliko bi njemu pomoglo da je imao osobu od povjerenja koja je prošla slično što i on te da sada ima priliku on biti ta osobe nekome drugom.

ljepotaizdravlje.ba

Tagged under

Related items

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top