Aleksandra feb 05, 2021 - 125 Views

Istraživanje: Nijemci zahvaljujući pandemiji imaju bolji seks Featured

Ukupno 72 posto muškaraca, koji su u vezi, reklo je naučnicima Univerziteta Merseburg da se njihove veze nisu pogoršale zbog virusa korona, a 16 posto ih je reklo da su se njihovi polni odnosi čak i poboljšali.

Prema voditelju istraživanja Heinzu-Juergenu Vossu, profesoru seksologije i polnog obrazovanja, samo je 12 posto muškaraca koji su u vezi reklo kako su mjere zatvaranja, uvedene u okviru borbe protiv virusa korona, pogoršale njihove polne odnose.

Od žena obuhvaćenih istraživanjem 30 posto je kazalo da su im se seksualni odnosi s partnerom poboljšali, za 58 posto stanje je nepromijenjeno, a 12 posto kazalo je da su ti odnosi lošiji.

Međunarodno istraživanje Instituta za istraživanje seksa Medicinskog centra Univerziteta Hamburg-Eppendorf (UKE) dobilo je slične rezultate.

"Polovina ispitanika nije uočila nikakve promjene u seksualnim odnosima s partnerom. Od onih koji su uočili promjene više ih je obavijestilo o pozitivnim promjenama", rekla je voditeljica njemačkog dijela istraživanja Johanna Schroeder za dpa.

Instituti u Turskoj, Hrvatskoj, Portugalu, Švedskoj, Holandiji, Francuskoj i Češkoj takođe su učestvovali u istraživanju.

"U osnovi ljudi imaju češće i bolje odnose tokom mjera zatvaranja. Očekujemo da više od 50 posto parova ima bolje seksualne doživljaje. U vrijeme kriza, romantični i seksualni odnosi uopšte se pojačaju. Ljubav i seksualnost su načini na koje dobijamo osjećaj sigurnosti", kaže berlinski psihoterapeut Wolfgang Krueger, autor knjige "ispunjena seksualnost".

(24sata.hr)

Tagged under

Related items

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top