Marketing apr 10, 2018 - 213 Views

Brze odluke - korisni fudbalski savjeti VIII Featured

U sklopu našeg serijala o fudbalu koji ostvarujemo u saradnji sa našim partnerom Školom fudbala "Ačko/Crvena zvezda" Doboj, danas ćemo vam predstaviti novu temu - Brze odluke. Serijal je namijenjen onim koji žele igrati na najvišem (profesionalnom) nivou, počev od toga kako komunicirati na terenu, kako sačuvati loptu u svom posjedu, pa do toga kako prevariti protivničkog igrača prilikom dodavanja lopte (pas) i još mnoga toga. Ukoliko želite postati bolji fudbaler, onda će vam ovaj i naredni tekstovi biti itekako korisni. Nebitno je da li ste početnik ili neko ko igra na visokom nivou, sljedeći članak je namijenjen svim igračima.

Brze odluke

Kada postaneš profesionalni fudaler, nemaš mnogo vremena da razmišljaš pošto dobiješ loptu. Treba da znaš sta ćeš uraditi i prije nego što je dobiješ. Ovo se odnosi na to da već treba da znaš gdje će biti najbliži saigrači da bi se akcija nastavila.

Igrati lijep i jednostavan fudbal uđe u naviku kada si već neko vrijeme u „mašini“. Kao što je već spomenuto na početku teksta, veoma je bitno da tražiš loptu. Ukoliko ne tražiš, nećeš je ni dobiti. Misliće da je ne želiš ili nisi dobro otvoren.

Koristi svoje tijelo da zaštitiš loptu, kako ti je protivnički igrač ne bi uzeo – ukoliko ne uspije, pokušaće da te faulira. Da ne bi bio pod pritiskom, igraj što jednostavnije i sarađuj sa timom. Treba da znaš kako da se krećeš i gdje ćeš to biti koristan, odnosno, pomoći svojoj ekipi. Kada ti je potivnički igrač sa desne strane, dribling radi lijevom nogom i obrnuto. U svakom momentu moraš znati gdje se tačno nalaziš tako što ćeš se brzo osvrnuti prije nego što primiš loptu. Ne treba da paničiš ako te okruže protivnički igrači, pokušaj da sačuvaš loptu.

Ideja je veoma jednostavna i izgleda ovako: dobio si loptu, sačuvaj je dok saigrač brzo pronađe dobru poziciju i bude slobodan da mu možeš odigrati. Ukoliko pratiš najbolje fudbalske timove kao što su Barselona, Arsenal ili Real Madrid vidjećeš da oni upravo ovo rade.

SF Acko dobojcaffe
Ukoliko želite da vaši mališani odrastaju zdravo, a ujedno vole fudbal, Škola fudbala Ačko/Crvena Zvezda je pravo mjesto za njih. Kontaktirajte ih putem sljedećeg linka LINK ili putem telefona na broj  065 345 923.

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top