Marketing apr 11, 2018 - 171 Views

Zaokret - korisni fudbalski savjeti IX Featured

U sklopu našeg serijala o fudbalu koji ostvarujemo u saradnji sa našim partnerom Školom fudbala "Ačko/Crvena zvezda" Doboj, danas ćemo vam predstaviti novu temu - Zaokret. Serijal je namijenjen onim koji žele igrati na najvišem (profesionalnom) nivou, počev od toga kako komunicirati na terenu, kako sačuvati loptu u svom posjedu, pa do toga kako prevariti protivničkog igrača prilikom dodavanja lopte (pas) i još mnoga toga. Ukoliko želite postati bolji fudbaler, onda će vam ovaj i naredni tekstovi biti itekako korisni. Nebitno je da li ste početnik ili neko ko igra na visokom nivou, sljedeći članak je namijenjen svim igračima.

Zaokret

Ukoliko si igrač sredine terena moraš biti spreman na brz okret kako bi komunicirao (sarađivao) sa igračima iz napada ili odbrane. Vezni igrači uglavnom trebaju biti okrenuti licem ka jednom od golova. Ovo je najbolji način da sagledaju celokupnu situaciju i krenu tamo gde je potrebno. Kada igrate lijevo ili desno krilo, u situaciji ste da sagledate čitavu igru i bez problema primite loptu. Igrači na ovim pozicijama treba da budu ramenom (lijevim ili desnim) okrenuti aut liniji.

Ukoliko pogledate igrače na mjestu centralnog veznog tipa Inijeste iz Barselone, možete primijetiti da se stalno osvrne i na vrijeme uoči da li mu se protivnički igrač približava kada treba da primi loptu. On takođe rijetko vraća loptu nazad ka odbrani, odakle ju je dobio. Znači, brzo se osvrne da vidi da li je sam prije nego što mu lopta stigne, i čim ju je primio pravi brz zaokret i kreće sa njom naprijed.

SF Acko dobojcaffe
Ukoliko želite da vaši mališani odrastaju zdravo, a ujedno vole fudbal, Škola fudbala Ačko/Crvena Zvezda je pravo mjesto za njih. Kontaktirajte ih putem sljedećeg linka LINK ili putem telefona na broj  065 345 923.

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top