Dario maj 10, 2019 - 548 Views

Međunarodni dan fizičke aktivnosti Featured

U svijetu je približno trećina odraslih osoba nedovoljno fizički aktivna, a dvije trećine starijih od 15 godina u Evropskoj uniji ne dostigne preporučenu fizicku aktivnost. Ono što zabrinjava je trend smanjenja aktivnosti u mnogim zemljama Evrope, posebno u populaciji mladih. U Evropi samo 34% mladih uzrasta 11, 13 i 15 godina je dovoljno fizicki aktivno prema preporukama za dobro zdravlje.

Redovna, umjerena i prilagođena FA kod odraslih prevenira rizik od povišenog krvnog pritiska, koronarne srčane bolesti, moždanog udara, dijabetesa, raka dojke i debelog creva, depresije i padova. Fizička aktivnost unapređuje ukupno zdravlje i jača kosti. Ključni je faktor potrošnje energije, odnosno energetskog balansa i kontrole telesne težine.
Brojna istraživanja su pokazala pozitivne efekte svakodnevne FA u kontroli nivoa masnoća u krvi i stvaranju naslaga na zidovima krvnih sudova (ateroskleroza), ali i smanjenju stresa i nervoze. Ona unapređuje rast i razvoj djece i mladih, povećava samopouzdanje, samopoštovanje, osećaj ispunjenosti i zadovoljstva.

PREVENCIJA JE ZDRAVLJE!

POJAVI SE!

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top