Dijana dec 14, 2016 - 835 Views

Milan Radović privrednik godine Featured

BANJALUKA - Zahvaljujući izuzetnim poslovnim rezultatima iz ove godine, nagrada privrednik godine pripašće generalnom direktoru Nove banke Milanu Radoviću. Doc. dr Milan Radović rođen je u Sarajevu 21. avgusta 1974, gdje je završio osnovnu školu.
Matematičku gimnaziju je pohađao u Sarajevu i Beogradu, dok je studije ekonomskog fakulteta završio u Banjaluci, a doktorsku disertaciju na temu "Strategije ALM koncepta u procesu upravljanja kreditnim rizikom banke" odbranio je 2013. godine na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu. Radović posjeduje veliko bankarsko iskustvo. Radio je u nekoliko banaka na različitim pozicijama, počev od 2000. godine.

Dužnost generalnog direktora Nove banke Banjaluka obavlja od 2010. godine, sa mandatom do 2020. godine. Inače, Nova banka Banjaluka, s tradicijom poslovanja od 1999. godine, je čvrsto i visoko pozicionirana banka na tržištu BiH. Po visini bilansne i vanbilansne aktive sa preko dvije milijarde KM lider je u Republici Srpskoj i treća u Bosni i Hercegovini. O povjerenju koje građani imaju u Novu banku govori i stalni porast broja klijenata, koji trenutno iznosi 160.270 fizičkih lica i 16.140 pravnih lica, ali i visok nivo depozita.
U svojoj dosadašnjoj karijeri, Radović je objavio brojne stručne i naučne radove, a dobitnik je i velikog broja prestižnih nagrada za najboljeg menadžera, najboljeg menadžera u bankarstvu i bankara.
Od jula 2015. godine Radović obavlja funkciju predsjednika Upravnog odbora Rukometnog kluba Borac M:tel, a od januara 2016. i funkciju predsjednika Udruženja banaka BiH. Na Ekonomskom fakultetu u Istočnom Sarajevu drži nastavu na predmetu finansijske institucije i tržišta. Radović je oženjen i otac je dvoje djece. Radoviću je nagradu uručila Diana Radić, član Uprave "Nezavisnih novina". "Čast mi je što sam dobitnik ove prestižne nagrade. Ova nagrada ne pripada samo meni, već i mojoj porodici i zaposlenima u banci", rekao je Radović.

nezavisne.com

Related items

Milan Radović privrednik godine
C.G. Jung: KRİZA SREDNJİH GODİ dec 14, 2016 - 835 Views
Milan Radović privrednik godine
DA LI JE ŽENA S GODINAMA BOLJA U dec 14, 2016 - 835 Views

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top