Dijana dec 13, 2016 - 624 Views

Obilježen 10. decembar, Međunarodni dan ljudskih prava Featured

U.G.  „Vive Žene“ Tuzla, U.G. „Medica“ Zenica, Fondacija „Udružene žene“ Banja Luka i Agencija za saradnju, edukaciju i razvoj „ACED“ Banja Luka, u više gradova Bosne i Hercegovine obilježili su  10. decembar - Međunarodni dan ljudskih prava.

Međunarodni dan ljudskih prava, partnerske organizacije su obilježile u Banjaluci, Bijeljini, Višegradu, Modriči, Trebinju, Zenici, Tuzli, Živnicama, Novom Travniku, Bihaću, Mostaru, Goraždu, Livnu i Bosanskom Grahovu.

Agencija za saradnju, edukaciju i razvoj „ACED“ i Fondacija „Udružene žene“  Dan ljudskih prava u Banja Luci obilježili su 9. decembra uličnom akcijom i snimanjem mannequin challenge-a u Domu omladine sa volonterima na temu: Akcija za Međunarodni dan ljudskih prava.

Istog dana, sa početkom u 18h u Gradskom pozorištu „Jazavac“ održana je predstava ,,Pustolovine Boleta Komete“ Nevid teatra u koprodukciji sa GP Jazavac. Sve karte su poklonjene djeci iz Banjaluke koja su u stanju socijalne potrebe,  te je ovo prikazivanje za njih bilo besplatno.

U saradnji sa institucionalnim mrežama za podršku svjedocima/žrtvama iz Republike Srpske, 10. decembra su održane ulične akcije u Bijeljini, Višegradu, Modriči i Trebinju sa ciljem da se skrene pažnja što većeg broja građana na značaj ovog dana, kao i važnost poštivanja ljudskih prava.

Dan ljudskih prava pomenute organizacije obilježavaju u sklopu svojih redovnih aktivnosti i projekta koji provode uz finansijsku podršku Evropske unije „Osiguranje pristupa pravdi za svjedoke/žrtve kroz jačanje postojećih i uspostavljanje novih mreža podrške svjedocim u BiH“, a sa ciljem podizanja svijesti javnosti o prioritetima i problemima sa kojim se sočavaju svjedoci u BiH.

 

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top