Marketing feb 02, 2020 - 673 Views

Đoković ponovo svjetski broj 1 Featured

Najbolji srpski teniser svih vremena Novak Đoković pobijedio je Austrijanca Dominika Tima u finalu Australijen opena i ponovo obezbijedio lidersku poziciju na ATP listi.

 

Najbolji srpski teniser pobijedio je Tima rezultatom 3:2 u neizvjesnom i kvalitetnom meču u kojem su oba tenisera pokazala izuzetnu igru.

Ovom pobjedom Đoković je pretekao Rafaela Nadala i vratio se na prvo mjesto ATP rang liste sa 325 poena prednosti u odnosu na drugoplasiranog.

Srpski teniser je osvojio osmu titulu na Otvorenom prvenstvu Australije, gdje u finalnim mečevima nikada nije izgubio i neprikosnoven je na ovom turniru.

On je postao 14. igrač koji je uspio da odbrani trofej u Melburnu.

Novak je do finala današnjeg turnira došao nakon pobjede nad Rodžerom Federerom, a Dominik je u polufinalu eliminisao Aleksandra Zvereva.

Ovo je bio 11. međusobni susret dvojice tenisera, a Novak je dobio sedam od prethodnih 10 mečeva.

Australijen open je prvi gren slem sezone i igra se za ukupan nagradni fond od 71 milion dolara.

Novaku Đokoviću ovo je bilo 26. gren slem finale sa skorom 17-9 u borbi za najveće trofeje.

Đoković je ovom pobjedom postao prvi teniser u Open eri sa titulama u tri različite dekade i to posle Kena Rouzvola koji je to uradio tokom 50-tih, 60-tih i 70-godina prošlog vijeka.

On je nastavio dominaciju "velike trojke" u kojoj je sa Federerom i Nadalom to bio 13. Gren slem zaredom koji su oni podijelili među sobom. Ovo je i četvrta godina zaredom gdje najveće titule osvajaju igrači sa 30 i više godina.

Tagged under

Related items

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top