Marketing maj 17, 2018 - 393 Views

Spektakularni hotel s pogledom na Himalaje

Arhitektonski studio iz Šri Lanke 'Zowa Architects' upotrebio je bambusovu trsku za prekrivanje fasade butik hotela Kumaon u Utarkhandu u Indiji.

Hotel je smješten u srcu sela Kasar Devi i nalazi se na visokom grebenu svetog Nanda Devi planinskog vijenca, i pravo je planinsko odmaralište smješteno u srcu prirode s fatastičnim pogledom na Himalaje.

1the kumaon hotel far reaching viewsProđite kroz tradicionalne zaseoke, spustite se kroz šume od hrastovine, kedrovine i rododendrona, obiđite drevne kamene hramove ili se opustite na planinskom suncu i hladnom vetru, okruženi pticama i mirisnim borovima, prenosi luxlife.

Spektakularni hotel se nalazi na 1600 m nadmorske visine i pruža nevjerovatan pogled na terasasti teren pod njim. Glavna zgrada hotela nalazi se na najvišoj tački objekta i sastoji se od dva pravolinijska volumena koja su delimično prekrivena bambusom.

Njegov gornji nivo u kom se nalazi trpezarija, postavljen je pod pravim uglom, dok je prednji dio hotela prekriven staklom kako bi pružio dramatičan pogled na Himalaje.

Ovaj butik hotel posjeduje samo 10 luksuznih apartmana čija je struktura izgrađena od lokalnog  kamena dok je ostatak kreiran od cigle, pa zatim cijeli obložen bambusovom trskom.

Kada je u pitanju enterijer ovog hotela, dizajneri su željeli da izazovu osjećaj rustične jednostavnosti kako bi se hotel što bolje uklopio u okruženje u kom se nalazi. Tako je u apartmanima korišćeno lokalno borovo drvo i granit Kota za popločavanje balkona i terasa. Svaki od apartmana snabdeven je prečišćenom kišnicom koja se prikuplja putem posebnog drenažnog sistema.

Hotel poseduje još i restoran, terasu za sunčanje i biblioteku, i nudi vrhunski užitak svim ljubiteljima prirode.

(agencije)

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top