Dario jul 01, 2018 - 376 Views

10 najboljih plaža u Hrvatskoj za porodice sa djecom Featured

Ako planirate putovanje, točnije ljetni godišnji odmor a imate jedno ili više djece, onda vam sigurno ne pada na pamet ići na plaže sa noćnim klubovima, glasnom muzikom i zabavama koje traju iz dana u noć.

Vjerojatno tražite neko mirnije mjesto, i plaže koje su pogodne za dječju igru i zabavu. Teško je prepoznati takve plaže, posebno jer mnogi tragaju baš za onim plažama koje vama iz očitih razloga ne odgovaraju, prenosi sajt topdestinacije.com.

U nastavku ćemo spomenuti plaže koje su pogodne za porodice sa djecom.
Plažu u Brelima – Plaža Punta rat

Ova plaža je simbol Brela, i među najljepšim je na tom dijelu Jadrana. Plaža je šljunčana, ali u dodiru sa morem podlogu sačinjava sitni pijesak. Ima lagan prilaz vodi i dobro je pregledna. Zbog toga je jako popularna za odmor sa djecom, ali je posjećuju i mnogi drugi.

Naime, na plaži još od 2007. godine ponosno vijori plava zastava. Dokaze je to čistoće i opremljenosti plaže. U neposrednoj blizini se nalaze mnogi ugostiteljski objekti, kafići i restorani. Zgodno je istaknuti i mnoge štandove za dječje vratolomije u moru i na plaži. Naravno, i ponuda sladoleda je vrhunska. Vaši klinci ovdje će uživati.
Rajska plaža – Ostrvo Rab

Otok Rab ima mnoge plaže i godišnje ga posjeti stvarno impozantan broj gostiju. Jedna od boljih plaža, za porodice sa djecom, je Rajska plaža u mjestu Lopar. Plažu krasi sitni pijesak, plitko i čisto more. Uz plažu se nadvila gusta borova šuma, koja nudi prirodni hlad kada je sunce najjače.

Dugačka je ovo plaža – čak kilometar i po – pa se na mnogim mjestima mogu pronaći svi rekviziti potrebni za potpuno uživanje i igru u moru i na plaži. Djeca će ovdje uživati, dok im se roditelji bezbrižno sunčaju uz šumove mora. Kao i gore spomenuta plaža u Brelima, i Rajska plaža ima plavu zastavu. Ima i mnoga igrališta za djecu, zbog čega i jest pogodna ako putujete sa najmlađim članovima obitelji.
Biograd na Moru – Plaža Dražica

Za otići na more sa djecom svakako uzmite u obzir i ovu plažu. Plaža Dražica glavna je gradska plaža, jako je dugačka, a čitavom dužinom plaže se proteže uređena šetnica i borova šuma koja daje potrebni hlad.

Osim zbog hladovine, plaža je pogodna za porodice sa djecom zbog vrtuljka za djecu i još mnogo drugog zabavnog sadržaja. I ova plaža ima ponosno istaknutu plavu zastavu. Osim spomenutog vrtuljka, za dobru dječju zabavu i neprestanu igru na plažu je postavljen tobogan.
Soline – Ostrvo Hvar

Plaža Soline smještena je u istoimenoj uvali, na ostrvu Hvaru u mjestu Vrboske. Iako je ovo najmanje turističko mjesto na Hvaru, plaža Soline je najviše prikladna za porodice sa djecom. Naravno, mogu tu doći i drugi, ali ako ste roditelj u potrazi za plažom za obiteljski odmor uzmite u obzir plažu Soline.
Plaža Zaton – Zaton kraj Zadra

Ova duga pješčana plaža u Zatonu je svakako jedna od najboljih opcija ako se djecu pita. Savršena je za porodice sa djecom, omladinu ali i za mnoge druge. Djeca ovdje imaju mnoge načine za zabavu. Sitni pijesak, pored plićaka je pogodan za gradnju dvoraca.

More je plitko i pregledno, a osim vodenih aktivnosti vaši klinci mogu uživati u raznom dječjem sadržaju.
Veli žal – Mali Lošinj

Ostrvljani su jako ponosni na svoju plažu, jer je ovo zapravo prva plaža na ostrvu koja je dobila prestižno priznanje – Plavu zastavu. Ne trebamo onda posebno pisati kako je plaža uređena i da je krasi čisto more. Za ovu plažu kažu da je pogodna baš za goste poput Vas.

Plaža Veli žal je šljunčana, pregledna i sa pristupačnim prilazom u more. U turističkoj sezoni, tokom dana plažu nadgledaju spasioci. Ovo je naravno od izuzetne važnosti za svakog roditelja. Uzmite u obzir ovu destinaciju, posebno ako Vam je ostrvo Lošinj u blizini.
Vela plaža u mjestu Baška

Plaža u Baškoj dugačka je skoro 2 kilometra, a krasi je bijeli šljunak zapljusnut tirkizno plavim bojama jadranskog mora. Uz obalu je more plitko, a podloga je pješčana. Ako uzmemo u obzir i preglednost plaže, kao i činjenicu da je smještena u samom centru Baške, lako je zaključiti zbog čega je toliko popularna među roditeljima i parovima sa djecom.

Osim spomenutog, plaža naravno ima mnogo sadržaja za najmlađe. Moguće je iznajmiti pedaline, dasku za jedrenje te mnoge druge rekvizite koji idu uz odmor. Da spomenemo – I ova plaža ima svoju Plavu zastavu.
Plaža Vučine – Pelješac

Pelješac je drugo po veličini poluostrvo hrvatske obale. Smješten je na jugu Hrvatske u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Ako planirate odmor, a ovaj dio obale vam nije daleko, razmislite o dolasku u maleno naselje Žuljana.

Malena uvala, po kojoj je mjesto dobilo ime, krije prelijepu plažu Vučine. Plaža se nalazi na južnoj strani, jedna je od najvećih plaža na Jadranu. Neki kažu i najljepša. Plaža je posebno pogodna za djecu jer je pregledna, a more uz obalu je plitko i jako čisto.

Na samoj plaži nema ugostiteljskih objekata ali ima u obližnjoj Žuljani. Takođe u samom centru Žuljane ima izuzetna široka i plitka, pješčana plaža. Dok je i sama okolina puna privanih plažica za romantični odmor.
Kraljičina plaža u Ninu

Za djecu možda i najljepša plaža na Jadranskoj obali. Kraljičina plaža je pješčana, sa jako plitkim morem. Ovdje je zabava zagarantovana, posebno za najmlađe. Plaža je dugačka nevjerojatnih 3 kilometra, a čitavom dužinom je sačinjena od sitnog pijeska.

Ne nalazi se u naseljenom području, ali su pokraj plaže auto kampovi, koje među ostalim gostima posjećuju i mnoge porodice. Ako ovdje dođete, vašoj djeci neće nedostajati zabave, a vi ćete imati potrebnog mira za odmor i uživanje pod suncem.
Velika plaža u Omišu

Glavna gradska plaža u Omišu najpopularnije je mjesto za okupljanje kupača na tom dijelu Jadrana. Plaža se nalazi u centru Omiša, a službeni naziv za nju je – Plaža Punta.

Dugačka je oko 700 metara, sačinjena od sitnog pijeska i odlična je za odmor sa manjom djecom. Osim što na plaži možete pronaći zanimaciju svojim mališanima, ovdje se i odrasli mogu zabaviti. Na plaži Punta se može igrati odbojka, fudbal na pijesku, možete jedriti na dasci i još mnogo toga. Na glavnoj omiškoj plaži neće vam biti dosadno.

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • + 381 69 625 167 (Novi Sad, Srbija)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top