Marketing okt 16, 2018 - 511 Views

Zemlja u koju je zabranjeno unijeti kontracepciju Featured

Ponijeli ste neseser sa lijekovima za „ne daj bože“. Iako su vaše namjere bile potpuno nevine, lijek protiv gripa može biti potpuno pogrešno protumačen na granici neke druge zemlje. Pročitajte koje zemlje zabranjuju pilule za spavanje, a koje čak i kontracepciju.

SAD

U SAD zabranjeno je unošenje lijekova koji izazivaju zavinost poput antidepresiva i pilula za spavanje bez recepta. Stoga ako se oslanjate na pilule za spavanje tokom dugog leta, imajte ovo na umu. Da biste unijeli bilo kakav antidepresiv ili sredstvo protiv bolova koje izaziva zavisnost u SAD, morate imati saglasnost ljekara.

Ujedinjeni Arapski Emirati

Vjerovali ili ne, neki sasvim uobičajeni lijekovi su na crnoj listi u ovoj zemlji uključujući kontraceptivne pilule (Diane i još 36 vrsta lijekova), Advil i Panadol. Takođe zabranjeno je sve što sadrži kodein, valijum ili ritalin, kao i lijekovi za lečenje HIV-a, side i hepatitisa. U slučaju nužde putnici mogu dobiti dozvolu da unesu terapiju koja će biti dovoljna za 30 dana, ali samo ako imaju dozvolu Ministarstva zdravlja.

Tajland

Restrikcije se odnose na neke lijekove koji sadrže kodein, pa tako lijek koji se koristi za lečenje hiperaktivnosti i koji se u svim zemljama normalno prepisuje, ovde može biti oduzet na granici.

Hong Kong

Bez recepta zabranjene su tablete za spavanje i lijekovi za erektilnu disfunkciju i anksioznost.

Singapur

Singapur zabranjuje žvake protiv pušenja, pilule protiv anksioznosti, nesanice i protiv bolova bez recepta ljekara. Uobičajeni lijekovi poput onih koji koriste dijabetičari ili ljudi sa viškom holesterola biće vam oduzeti ukoliko procijene da imate zalihu za više od tri mjeseca.

Japan

Japan je jedna od najprijateljskijih zemalja, ali im je politika kada su lijekovi u pitanju veoma striktna. Deksamfetamin, koji se koristi u liječenju hiperaktivnosti, pseduoefedrin koji se može naći u lijekovima protiv gripa, zabranjeni su bez recepta. Lijekovi koji sadrže kodein ili morfijum zahtijevaju poseban dokument da biste ih unijeli u zemlju.

Kina

U Kinu nemojte ni kretati ako za svaki lijek koji nosite nemate i pismeno obrazloženje od ljekara. Svaki lijek možete imati za maksimalno nedjelju dana, a važno je ponijeti i kopiju svakog recepta jer će na granici original uzeti za sebe.

Grčka

Ima strožija pravila za kodein od ostatka Evropske Unije. Dozvoljen je samo na recept na kojem mora da piše doziranje i da je samo za privatnu upotrebu.

Južna Koreja

Svi lijekovi koji su narkotici zahtijevaju odobrenje od korejske Administracije za hranu i lijekove, kao i recept ljekara.

Rusija

Za svaki potencijalno sumnjivi lijek zahtijevaju recept, stoga antideprisive, pilule za spavanje i lijekove koji sadrže kodein obavezno ponesite recept.

Izvor:Nezavisne

Tagged under

Related items

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top