Dario jan 10, 2019 - 75 Views

Kako se čuvati lopova na raznim dijelovima svijeta Featured

Postoji nekoliko univerzalnih pravila kojih turisti treba da se pridržavaju kako bi se zaštitili od lopova koji su spremni na razne trikove kako bi uzeli vrijedne stvari.

 

U Kini je veoma popularan trik da kineskinje zovu turiste na kafu i ističu kako tako pokušavaju da im pomognu da se bolje snađu i nauče osnove jezika, a zatim se udruže sa drugim ljudima i kradu telefone, novčanike i nakit.

U Kini je moguće i da se naiđe na lažne autobuske stanice koje su postavili divlji taksisti i na kojima ne staje ni jedan autobus, a cilj postavljanja ovakve stanice jeste da se turista načeka, te naposljetku mahne taksiju i plati duplo više nego za obični taksi.

U Turskoj se često dešava da turistima na ulici ponude čiščenje cipela, te ako pristanete traže velike svote novca za čišćenje, a ukoliko nemate onoliko koliko traže, napadaju vas i uzimaju vam cipele, prenosi sajt Klix.ba.

U Španiji je poznato pljačkanje u hotelima, gdje dva muškarca obučena kao policajci traže da vam pretresu sobu, a zatim jedan zagovara gosta, dok drugi krade.

Kako se navodi u Brazilu djevojke namjerno prosipaju piće po muškarcima i dok se oni očiste i snađu one kradu vrijedne stvari iz njihovih džepova ili sa stola.

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • + 381 69 625 167 (Novi Sad, Srbija)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top