Dario maj 30, 2019 - 362 Views

Savjeti i trikovi za kupovinu avio karata preko interneta Featured

Kupovina karata preko interneta je verovatno najlakši i najbrži put da dođete do najpovoljnijeg leta na bilo koju destinaciju svijeta, ali za pronalazak brojnih povlastica je potrebno poznavanje određenih pretraživača koje vode do fenomenalnih pogodnosti prilikom rezervacije.

Takođe je neophodno da vaša rezervacija ispunjava određene kriterijume u pogledu vremenske distance u odnosu na predstojeći let ili period godine u kome letite. U nastavku donosimo osnovne informacije o tome gdje i kada rezervisati planirani let, uz najbolje uslove i najnižu cijenu leta.

Low Cost letovi - najpovoljnija opcija

Najbrojnije jeftine avio karte online ćete pronaći u ponudi low cost letova. Oni možda ne mogu da vam ponude sav sjaj biznis klase, ali ukoliko želite da budete praktični i ekonomični, luksuzni sadržaji velikih aviokompanija vam vjerovatno nisu u fokusu.

Najpouzdanije low cost kompanije za letove po Evropi su WizzAir i RyanAir, a kada je u pitanju Azija, najpopularniji low cost prevoznik je Fly Dubai.

Što ranije, to bolje - rezervišite kartu na vrijeme

Kod low cost letova je vrijeme rezervacije karata od velike važnosti. Što ranije rezervišete svoju kartu, velike su vjerovatnoće da ćete je manje platiti. Optimalni period za rezervaciju je oko dva mjeseca prije putovanja, a na ovaj način možete letjeti i za duplo manje cijene u odnosu na regularne.

Najbolje prolaze putnici koji već mjesecima unaprijed planiraju putovanje, pa let rezervišu i pola godine ranije. Ovo je posebno isplativo za daleka putovanja, bilo da letove rezervišete preko low cost ili regularnih avio-kompanija.

Gde tražiti povoljne letove?

Da biste došli do najpovoljnijih avio-karata, treba da znate gdje da ih tražite. Najveći favorit svjetskih putnika koji nastoje da lete ekonomično je SkyScanner, pretraživač koji pronalazi ubedljivo napovoljnije avio karte raznih prevoznika. Tu je i Momondo, koji nekada nudi i niže cijene karata, a uvijek treba provjeriti i kakva je ponuda na AirFare Watchdog i Kiwi-a. JetRadar je odličan jer će, za razliku od većine pretraživača, uključiti i rezultate low cost kompanija.

Svakako je preporučljivo da i sami provjerite gore navedene avio-kompanije posjetom njihovih sajtova, jer na ovaj način možete letjeti na određene destinacije za samo nekoliko evra! Obratite pažnju i na to koja je podrazumijevana količina prtljaga koju možete da unesete u avion.

Pretražujte incognito

Prilikom pretraživanja letova za određenu destinaciju, preporučljivo je da to radite “u tajnosti”, odnosno incognito. Pretraživači pamte vašu istoriju pretraga, pa ukoliko se desi da više puta zaredom pretražujete određenu destinaciju, primjetićete da se cijene svaki put povećavaju. Na taj način se vrši pritisak na putnika da što pre obavi kupovinu, kako cijene ne bi dodatno rasle.

Ukoliko privatno pretražujete (Incognito mode), novi prozor koji otvorite za pretraživanje neće povući ništa od vaših ranijih pretraga i povezanih informacija, a samim tim neće biti uticaja ni na cijene avio karata.

Promo akcije i njuzleteri - budite u toku

Nekada nije neophodno da po svaku cijenu pretražujete low cost letove, jer cijene letova regularnih avio-kompanija takođe mogu da vas iznenade. Ukoliko redovno pratite promo akcije, njuzletere(newsletters) i njihove stranice na društvenim mrežama, vrlo je moguće da ćete “uhvatiti” neke letove po izuzetno povoljnim cijenama. Potrebno je samo da aktivno pratite sve akcije ovih kompanija.

Obratite pažnju na to šta cijena obuhvata

Povoljne cene karata podrazumevaju i određena ograničenja kojima morate da se prilagodite. Obratite pažnju koliko prtljaga možete da unesete na određeni let po jeftinoj cijeni karte, kako ne biste došli u situaciju da doplaćujete prtljag, što vas može koštati i skuplje nego čitav let. Takođe, budite sigurni u odabrani datum leta, jer kada kupite jeftinu avio kartu za određeni let, kasnije niste u mogućnosti da datum mijenjate.

Idealna situacija je ona kada ste fleksibilni sa datumima, pa možete da se prilagodite povoljnim letovima za neki fiksni period putovanja. Ipak, čak i kada to nije slučaj, uz temeljnu pretragu i poznavanje gore navedenih pretraživača, vrlo lako možete uštedjeti značajne sume novca i letjeti po smiješno niskim cijenama.

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top