Dijana mar 09, 2017 - 444 Views

Scenarista rasvijetlio najveću misteriju filma Umri muški Featured

Uprkos tome što nikako ne može da ospori kultni status jednog od najpopularnijih filmova svih vremena, jedna rupa u zapletu već 30 godina muči publiku. Srećom koautor scenarija Stiven de Soza nedavno je rasvijetlio ovu misteriju.

Riječ je o sceni u kojoj se Hans Gruber (tumači ga Alan Rikman) pretvara da je talac kada upoznaje Džoa Meklejna (Brus Vilis). Meklejn shvata da nešto nije u redu, ali nikada nije otkriveno zašto jer ne postoje razlozi za to.

Prema intervjuu koji je objavljen u magazinu Esquire, uzrok ove ‘rupe’ su pojedine izbrisane scene.

"Prvobitno, trebalo je da teroristi siđu s kamiona, poređaju se u krug i vidjeli biste Alana Rikmana kako kaže ‘Uskladite svoje satove’. Svi su nosili iste satove. Ne znam da li ste primijetili, Brus Vilis je prvog lika ubio skoro slučajno. Nakon toga silazi niz stepenice i pretresa tijelo u potrazi za ličnom kartom. Ukrao je cigarete ubijenog, i bacio pogled na sat na njegovoj ruci. Pomislili biste da je želio da ga ukrade. Vremenom je primijetio da svi likovi koje je ubio nose isti sat. Tokom razgovora sa Dvejnom Robinsonom kaže ‘Mislim da su ovi momci profesionalci. Njihove lične karte su suviše dobre. Nema oznaka na njihovoj odjeći jer svi imaju iste satove”.

Kada je Džon Meklejn na ruci Hansa Grubera ugledao isti sat, to mu je bilo vrlo sumnjivo.

Ipak, sve one prethodne scene su isječene jer je režiser shvatio da bi dovele do još većih nelogičnosti.

Teroristi su pobjegli kolima hitne pomoći, kojih se Meklejnov vozač limuzine otarasio u garaži. Problem je samo što kola nisu bila tu kada su teroristi prvobitno izašli iz kamiona.

Bez scene u kojoj teroristi sinhronizuju svoje satove, scene u kojima Brus Vilis pregleda satove ljudi koje je ubio nemaju smisla.

nezavisne.com

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top