zeljko okt 14, 2017 - 225 Views

Metropole od sumraka do svitanja: Fotograf Stephen Wilkes Featured

Iako bi mnogi želeli da dan traje duže, smena dana i noći traje samo 24 sata. A kako izgleda kada domišljati fotografi zabeleže taj prelaz u samo jednoj fotografiji?

Ubrzani snimci protoka vremena tokom dana koji u samo nekoliko (desetina) sekundi sumiraju mnogo duže periode daju nam uvid u to koliko je zapravo dan kratak, ali i koliko toga može da se uradi za to vreme. Fotografija beleži samo trenutak u vremenu, te je teško pojmiti je kao medijum koji može da zabeleži smenu dana i noći. A upravo je to uspeo Stiven Vilks (eng. Stephen Wilkes), američki fotograf čiji je dugogodišnji projekat „Iz dana u noć” (prema eng. Day to night) upravo završen i iščekuje monografsko izdanje ove godine.

„Iz dana u noć” je jedan od njegovih privatnih projekata, ali osim njih radio je za velika svetska imena poput SAP-a, Aj-Bi-Ema (eng. IBM), Njujorkera (eng. The New Yorker), De-Ha-Ela (eng. DHL), Sonija (eng. Sony), Verizona, Roleksa (eng. Rolex), itd.

Lepota fotografija koje predstavljamo u današnjoj galeriji ne leži samo u lokaciji, gradu, ili trenutku u vremenu, već u beleženju načina života velikih gradova, ljudi koji u njima borave, boja, oblika i arhitekture. Pogledajte galeriju i uverite se sami!


SMENA DANA I NOĆI U SAMO JEDNOJ FOTOGRAFIJI

Zapadni zid u Jerusalimu


Pristanište Santa Monika u Kaliforniji


Avenija Park u Njujorku


Pariz


Koni Ajlend u Njujorku


San Francisko


Fontana u Centralnom parku u Njujorku


Bejzbol stadion Rigli fild u Čikagu


Zgrada Flatiron u Njujorku


Tajms skver u Njujorku


London


Ako vas je ovo zaintrigiralo, detalje o Vilksovom radu možete videti na njegovom vebsajtu i društvenim mrežama: FejzbukuTviteruTamleruInstagramu i Pinterestu.

Izvor: onebigphoto.com

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • + 381 69 625 167 (Novi Sad, Srbija)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top