Marketing avg 24, 2018 - 6501 Views

Coca-Colina podrška mladima u Brčkom – Septembar Featured

Od septembra nastavak Coca-Coline podrške mladima 2018
Drugi talas ovogodišnjih radionica za povećanje zapošljivosti bh. mladih počinje u Brčkom gdje PRONI Centar za omladinski razvoj kao partner omogućava prostor i svu potrebnu pomoć realizacije ovih radionica u Brčkom.

Drugi talas ovogodišnjih radionica programa osnaživanja mladih Coca-Colina podrška mladima, koji organizuje i realizuje Coca-Cola HBC B-H Sarajevo, nakon ljetne pauze nastavlja se 3. septembra u Brčkom, a potom u Banjoj Luci, Istočnom Sarajevu i Zenici.

Jedinstveni program edukacije sastoji se od tri dana intenzivnih radionica i interaktivnih predavanja o ličnom razvoju, samoprocjeni, komunikaciji, organizaciji vremena, prodajnim vještinama, pregovaranju, upravljanju i realizaciji projekata, strateškom i poslovnom planiranju i finansijskoj pismenosti. Trodnevnu edukaciju vode certificirani treneri, koji polaznicima omogućuju da na njima prilagođen način razvijaju kompetencije i unapređuju postojeća znanja. Više informacija o načinu prijave za radionice u ostalim gradovima dostupno je na www.coca-colinapodrskamladima.ba.Kroz program Coca-Colina podrška mladima u BiH, pod sloganom “Nauči više, primijeni znanje i kreni dalje”, od početka godine prošlo je više do 300 mladih od 18 do 30 godina s područja Sarajeva, Banje Luke, Mostara, Livna, Tuzle i Bihaća, a u narednom periodu program će se nastaviti u drugim gradovima širom Bosne i Heercegovine.

“Nakon šest uspješno održanih radionica tokom marta, aprila, maja i juna te ljetne pauze nastavljamo s učenjem, druženjem i stjecanjem novih iskustava, ali i poznanstava. Tako ćemo sve četiri sedmice devetog mjeseca posvetiti mladima, a prva trodnevna radionica zakazana je u Brčkom od 3. do 5. septembra. Nakon toga stižemo u Banju Luku, Istočno Sarajevo i Zenicu. Svim mladima koji se još nisu prijavili toplo preporučujem da ne propuste priliku i da nam se pridruže u jednom od gradova koje planiramo posjetiti”, kazala je Boška Trbojević, direktorica Odjela za komunikacije i odnose s javnošću Coca-Cole HBC za Sloveniju, Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu.

Program Coca-Colina podrška mladima u Bosni i Hercegovini u potpunosti je besplatan, a ove godine će najmanje 500 mladih ljudi dobiti priliku da poboljša životne i poslovne vještine. Posebna vrijednost projekta je u posvećenosti i uključenosti zaposlenika Coca-Cole HBC B-H Sarajevo, koji polaznicima prenose dobre primjere Coca-Coline prakse poslovanja i vještine koje se stječu praktičnim radom.

Strateška opredijeljenost Coca-Cole ka osnaživanju i povećanju zapošljivosti mladih prošle je godine ojačana pokretanjem programa Coca-Colina podrška mladima u Bosni i Hercegovini, kojim je obuhvaćeno 200 mladih iz sarajevske i banjalučke regije.Program se realizuje uz pokroviteljstvo i podršku Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine, Ministarstva rada i socijalne politike FBiH, Federalnog zavoda za zapošljavanje, JU Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske, Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo, JU Službe za zapošljavanje Zeničko-dobojskog kantona, Univerziteta u Sarajevu, Univerziteta u Banjoj Luci, Ministarstva privrede Kantona 10, Grada Banje Luke, Grada Tuzle, Grada Mostara, Grada Bihaća, AmChama – Američke privredne komore u Bosni i Hercegovini te partnerskih organizacija: Vijeća mladih FBiH, Vijeća mladih Mostar, AIESEC-a u Sarajevu, Banjoj Luci i Mostaru, preduzetničkog i edukativnog centra Networks, Socijalno-edukativnog centra (SEC), Centra za kulturu Mostar, Centra za kulturu Tuzla, Munje – Inkubatora društvenih inovacija, Hocu.ba, CERK-a, Omladinskog resursnog centra Tuzla, BEST-a Mostar, UG Multi, organizacije “Osmijeh za osmijeh”, Erasmo Centra za promociju cjeloživotnog učenja, Omladinskog kluba “Pod istim suncem Jablanica”, kooperative “Budi zdrav ko dren”, Kulturnog centra Bihać, Muzeja Prvog zasjedanja AVNOJ-a u Bihaću, Udruženja za razvoj i izgradnju lokalnih kapaciteta BK 2001, Životnog ateljea, Unije studenata iz Bihaća, PRONI Centra za omladinski razvoj i agencije PRIME Communications.

Tagged under

Related items

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top