Aleksandra feb 24, 2021 - 31 Views

Umjetnik stvara nevjerovatne portrete životinja od papira. Featured

Umjetnik Calvin Nicholls manipuliše običnim listovima papira i pretvara ih u nevjerovatne reljefne skulpture, pomoću standardnih alata za rezbarenje. Inspiraciju za svoju umjetnost na papiru, pronalazi u raznolikosti divljih životinja i koristi svoje vještine, kako bi majstorski precizno replicirao perje, krzno i ​​peraje. “Svi oni predstavljaju svoje jedinstvene izazove, dok prikazuju mogućnosti papira kao medija. Zapanjila su me latentna svojstva, koja su se skrivala u jednostavnom listu papira, dok smo istraživali pravac zrna, strukturne granice, bodovanje i presavijanje tokom istraživanja u umjetničkoj školi”, kaže umjetnik Calvin Nicholls.

Foto: instagram.com/calvinnicholls

Od tada je umjetnik svoju kreativnu praksu, posvetio pretvaranju papira u vrlo detaljne skulpture. Da bi stvorio ovu iluziju, Nicholls mora dobro paziti na to kako će svjetlost komunicirati s papirom. “Počevši od pažljivog seciranja ravni u subjektu, crtaju se i izrađuju obrasci, kako bi se uspostavio osnovni oblik. Dok radite pod namjenskim osvjetljenjem, obraća se pažnja na to kako se svjetlost igra na ovim površinama, prenoseći se od svjetline do sjene u osjetljivim prelazima. Sljedeći je nacrt površinske pojedinosti, koji se ocrtava, kako bi se sačuvao protok i tačnost, dok se prelazi iz ravnog crteža u trodimenzionalni osnovni oblik s niskim reljefom”, kaže Calvin Nicholls.

Foto: instagram.com/calvinnicholls

Papir koji koristi za svoju umjetnost arhivske je kvalitete, debljine i završne obrade, zavisno o potrebnim tehnikama utiskivanja i bodovanja. Nakon stvaranja skulptura od papira skoro 40 godina, Nichollsov portfolio uključuje širok spektar skulptura od reljefa – od velikih lavova do malih ptica.

Foto: instagram.com/calvinnicholls
Foto: instagram.com/calvinnicholls
Foto: instagram.com/calvinnicholls
Foto: instagram.com/calvinnicholls
Foto: instagram.com/calvinnicholls

Izvor: mymodernmet.com

Tagged under

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top