Aleksandra mar 21, 2021 - 172 Views

Počinje nova astrološka godina! Šta nam donosi sezona Ovna? Featured

Čini se da sezona Ovna uvijek izaziva vatru u svima nama. Vrijeme postaje toplije, a u zraku je posebna energija, jer počinje nova astrološka godina. Početak sezone Ovna 20. marta – istog dana kada je i Proljetna ravnodnevnica – označava stvarni početak nove godine.

Ultra magazin

Astrološka je nova godina, što znači da je vrijeme za novi početak. Ove sezone će naš polet i odlučnost porasti, a mi ćemo se osjećati kao da možemo učiniti sve što zamislimo. Vatrena energija će nas motivisati da idemo naprijed s našim vizijama. Budite kreativni, napravite listu obaveza, zatražite unapređenje na poslu – stvari će se događati, pa je bolje da budete spremni za njih.

Još jedan razlog zbog kojeg je sezona Ovna tako velika stvar je taj što je sunce u Ovnu uzdignuto (tj. kod kuće). To znači da se obnavlja solarna energija u svima nama, bez obzira na naš sunčev znak. Uzbudljivo vrijeme koje je snažno orijentisano na samootkrivanje.

 

Iako nas sezona Riba više usklađuje s onima oko nas, sezona Ovna je u biti usklađena sa nama samima. Kad se sunce preseli iz Riba u Ovna, vratimo se na to koje su naše vlastite želje i potrebe i kako ih ispuniti. Ovan je snažan, hrabar znak i na pravi ovnovski način, ova sezona nas tjera na samopouzdanje i ostvarenjenje svojih ciljeva.

Sezona Ovna započinje snažnim poravnanjem koje će vam omogućiti da zapalite vatru i održite je. Napokon, 21. marta, ambiciozni Mars – vladajuća planeta Ovna – formiraće trigon sa Saturnom – planetom dugovječnosti i učenja – podstičući nove ideje koje će zapaliti plamen. A ovaj plamen neće se ugasiti, jer ćete imati disciplinu i posvećenost da tu vatru održite. Moć Ovna je motivacijska sila i to je horoskopski znak koji sebi dopušta da je troši i troši.

Sentimentalna Venera ulazi u vatrenog Ovna 21. marta, a ova energija vam možda donese malo romantike.
Konjukcija Venere i Sunca javlja se 26. marta u Ovnu, a ova veza između Sunca i Venere događa se svakih 10 do 12 mjeseci u drugom znaku. Ova konjukcija nas podstiče  da krenemo prema svojim strastima i započnemo novo putovanje u ljubavi ili u svojoj karijeri. Ovo je najbolji dan u 2021. godini za romantiku i finansijske poslove. Koristite ga pametno!

Pun Mjesec u Vagi 28. marta podstiče nas da uspostavimo ravnotežu u partnerstvu i svim oblastima života. Prevod? Zatvorite laptop i prošećite. Ulazak Merkura u Ovna 03. aprila daće nam pogon koji nam treba da krenemo u nove projekte.

09. aprila, Saturn u Vodoliji povezuje se sa čvorovima sudbine, koji se odnose na lunarnu osu Blizanac / Strijelac. Ovo je dan od karmičke važnosti, koji nam pomaže da pronađemo dugo očekivana rješenja za svoje najtvrdokornije probleme.

Mladi Mjesec u Ovnu 11. aprila pružiće nam priliku da postavimo nove namjere za mjesec pred nama.
Nježna Venera useljava se u Bika 14. aprila, dodajući obilje našim srcima i (nadamo se!) bogatstvo našim bankovnim računima. Merkur ulazi u Bika 19. aprila, tokom posljednjih sati sezone Ovna. Naše razmišljanje je sklono tvrdoglavosti i nefleksibilnosti. Za to vrijeme nastojte pronaći pravi put.

Znak Ovan se može protumačiti kao takmičarski znak, ali to nije uvijek loše. Malo sebičnosti može vam dobro doći kad krenete u ostvarivanje svojih snova. Dakle, na prvo mjesto stavite svoje potrebe, svoje želje i svoje ciljeve. Harizmatična aura Ovna je tu za vas. U svom najboljem izdanju, energija Ovna je topla, zabavna i karakteristična za istinskog vođu.

Sve u svemu, sezona Ovna svakom od nas omogućava priliku da postane zvijezda. Vaše će samopouzdanje vjerojatno biti na većem nivou tokom sljedećih mjesec dana, čak i ako ste obično sramežljiva ili mirna osoba. Vjerovatno vam neće trebati validacije drugih, jer ćete ih sami sebi dati. Ljubav prema sebi glavna je tema ovog mjeseca, zato iskoristite jak duh Ovna i prepustite se sjaju.

izvor:Ultra.ba

Tagged under

Related items

Počinje nova astrološka godina! Šta nam donosi sezona Ovna?
Šta nam donosi sezona Bika? mar 21, 2021 - 172 Views
Počinje nova astrološka godina! Šta nam donosi sezona Ovna?
Veliki horoskop za april! mar 21, 2021 - 172 Views

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top