Aleksandra apr 21, 2021 - 230 Views

Šta nam donosi sezona Bika? Featured

Godišnja doba se mijenjaju, a s njima dolaze i nove mogućnosti za rast i razmišljanje. Dok sunce putuje kroz horoskopski točak, ono aktivira svaki od 12 znakova, oživljavajući njihove kvalitete i energije. Sve započinje sezonom Ovna, koja je strastvena, brza i vatrena. Za razliku od turbo brzine Ovna, sezona Bika je spora i stabilna. Bik uzima vremena prije nego što donese zaključak; zastajkujući kako bi uzeo u obzir svaki element situacije. Ovaj fiksni zemljani znak je uzemljen, pouzdan i odan. Može biti i tvrdoglav, svojeglav i spor. Tokom sezone Bika možda ćete i sami doživjeti svaku od ovih osobina.

U astrologiji, Bikom vlada Venera – planeta ljubavi, prijateljstva, luksuza i novca – i on besprijekorno odiše moćima ove planete. Bik je romantičan horoskopski znak, i iako može biti sramežljiv i prigušen način na koji izražava romantiku, njegova strast se ne može poreći. Napokon, Bik je povezan sa svakim od pet čula – dodirom, vidom, sluhom, mirisom i ukusom – i sve što uzbuđuje ta osjetila učiniće da se Bik osjeća kao kod kuće. Zbog toga Bik može biti i pomalo materijalistički raspoložen, jer voli lijepe stvari, poput mode, nakita, umjetnosti i dizajna.

Postoji toliko mnogo različitih načina za proslavu sezone Bika. Možete kupiti potpuno novu odjeću zbog koje ćete se osjećati prekrasno. Mogli biste u vaše odnose unijeti iskrenost i pouzdanost. Mogli biste učiniti čak i nešto tako jednostavno poput šetnje vrtom i zaustavljanja da pomirišete svaku ružu. Bik bi to definitivno odobrio.

Ultra magazin

Evo nekih ključnih datuma koje treba zapamtiti za ovaj period.

Sunce ulazi u Bika 19. aprila, podstičući nas da gajimo osjećaj ugodnosti i sigurnosti, a isti dan i Merkur se useljava u Bika, što bi nas moglo učiniti tvrdoglavijima u obradi informacija (posebno onih koje ne želimo čuti).

Mars će se premjestiti u sentimentalni kardinalni vodeni znak Rak od 23. aprila do 11. juna, donoseći osjetljiv ton načinu na koji radite, ostvarujete svoje želje i snove, doživljavate energiju i potvrđujete sebe. Mars u znaku Raka može uzrokovati da osjećaje koristite kao gorivo. Ovo može biti korisno vrijeme da slušate svoje srce i intuiciju i još više obratite pažnju na to kako to utiče vašu energiju i akciju.

Od 14. aprila do 8. maja, romantična Venera kreće se kroz Bika, što je jedan od dva znaka kojima vlada (drugi je Vaga). Budući da je Venera ovdje kod kuće, planeta unosi ravnotežu i blaženstvo na sve terene života kojima vlada: ljubav, ljepota, novac i druženje. Mogli biste se osjećati kao da je lakše opustiti se (posebno s prijateljima i voljenima), otkazati konkretne planove ili pritisak da se završe projekti, pustiti kreativnost na prvo mjesto i prepustiti se senzualnom vođenju ljubavi, po čemu je Bik poznat.

Ova sezona Bika možda je malo energičnija od one na koju ste navikli. Napokon, toliko je promjena u toku. 22. aprila, Venera će se udružiti sa nestalnim i nepredvidivim Uranom, koji će vaše odnose možda odvesti u potpuno drugom smjeru nego što ste to možda očekivali. Do 30. aprila, Sunce će se udružiti sa Uranom inspirišući vas da se oslobodite svojih ograničavajućih granica i prigrlite svoju slobodu i nezavisnost. Možda ćete osjetiti kao da u to vrijeme izlazi novi aspekt vaše ličnosti.

Međutim, vaše veze mogu biti u zastoju do 25. aprila. Dok se Venera i Merkur – planeta komunikacije – obračunavaju sa hladnoćom Saturna, možda ćete osjećati kao da su svi izolovani i nezainteresovani za vezu. To će izazvati da budete strpljivi i zaradite međusobno povjerenje, a ne samo da očekujete da vam bude uručeno.

Pogledajte prema nebu 26. aprila, kada je Super pun mjesec u Škorpiji u punom sjaju. Pun mjesec pruža priliku za uklanjanje tereta prošlosti i stvaranje prostora za budućnost. Iako je Bik sklon da bude najtvrdoglaviji od 12 horoskopskih znakova, to je zapravo jedan od četiri fiksna znaka, koji je izuzetno odlučan. Kada pun mjesec padne u Škorpiju, mogli biste vidjeti kako suprotstavljanje može dovesti do pucanja. Možda je to zapravo proboj, jer će se mjesec suprotstaviti naelektrisanom Uranu u Biku koji mijenja igru. Ali ozbiljni Saturn i njemu formira napet kvadrat, pa je možda vrijeme da obavite posao koji ste tvrdoglavo gurali pod tepih – a sve u svrhu transformacije.

Evolucijski Pluton započinje svoju godišnju planetarnu retrogradnost 27. aprila, ohrabrujući nas na neophodne promjene – poput ubrzanja kraja situacija koje smo prerasli. Ovaj transformativni tranzit traje do 6. oktobra.

Pričljivi Merkur klizi u Blizance 3. maja, dajući podsticaj našim komunikacijskim vještinama. Pošaljite poruku! Nježna Venera će mu se pridružiti 8. maja, dajući nam moć šarma. Sada je vrijeme da progovorite o svojim osjećajima. Mladi Mjesec u Biku javlja se 11. maja, pružajući vrijeme za postavljanje namjera za ličnim rastom.

13. maja, će Jupiter – planeta sreće, širenja i rasta – ući u svoj matični znak Riba. Kada je Jupiter u Ribama, on je sretan koliko god bi mogao biti. A kad je Jupiter sretan, postoji mnogo veća šansa da su svi sretni. Ovaj tranzit će podstaći velikodušnost, ljubav i duhovno istraživanje. Zračiće nadom poput svjetlosti na kraju mračnog tunela.

Da biste procijenili kako biste mogli doživjeti Jupiterovo putovanje kroz znak Riba, možda biste mogli razmisliti o 2010. godini (posljednji put kada je Jupiter bio u Ribama) i bilo kojim područjima života koja su bila dodatno naglašena. Generalno, sretno Jupiterovo vrijeme u Ribama treba pojačati naš apetit za kreativnim izražavanjem i umjetnošću, empatijom, gubljenjem u sanjarenjima, preplavljenim filmskom romantikom i psihološkim i duhovnim iscjeljenjem.

Neposredno prije završetka sezone Bika, vaše veze će iskusiti trenutak stabilnosti i povjerenja. 19. maja, Venera u Blizancima formiraće trigon sa Saturnom – planetom predanosti i zrelosti – ohrabrujući vas da se oslobodite haosa i toksičnih obrazaca i dopustite sebi da budete u vezi koja podržava vaš rast.

izvor:ultra.ba

Tagged under

Related items

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top