Aleksandra apr 21, 2021 - 272 Views

Ovu igračku trenutno želi SVAKO DIJETE , a odrasli nemaju predstavu ČEMU ZAISTA SLUŽI: Evo čemu je zapravo namenjena Featured

Djeca imaju novu zabavu a mnogi se pitaju - čemu ovo služi.

Pre par godina, fidžet spineri vrteli su se po rukama djece, ali i odraslih. Sada je na redu nova igračka koju možete videti u rukama djece širom svijeta. Ipak, većini roditelja i dalje je nejasno kakva je to igračka i kako se uopšte njome igra.

Međutim, iako deluje besmisleno, ispostavilo se da ova igračka može da se upotrebi i u dosta edukativnih svrha. Ipak, prođimo prvo pravila igre:

 

Za ovu igru potrebno je dva igrača koja pre početka igre odigraju papir-kamen-makaze. Pobednik dobija pravo da otvori igru popit fidžita. Prvi igrač pritiska koliko god želi balončića - ali samo u jednom redu ili jednoj koloni. Potom drugi igrač radi isto - pritiska koliko god želi balončića, čak i u redu koji je odabrao protivnik - ukoliko ima slobodnih balončića. Tako idu u krug sve dok ne ostane samo jedan balončić. Onaj koji je poslednji pritisne - gubi.

Dakle, iako na prvi pogled izgleda besmisleno, budući da većina ne zna pravila, pa uglavnom samo pritiskaju balončiće, ispostavilo se da je u pitanju dobra strateška igra.

Međutim, čak i ukoliko ne igrate po ovim pravilima, nastavnici kažu da igračka može da se iskoristi na još nekoliko pametnih načina.

Portal za nastavnike i učitelje, teachstarter.com, preporučuje neki od sledećih načina:

  • Recimo, za učenike nižih razreda, moguće je uključiti ovu igračku u čas sabiranja tako što će se učenicima zadati da saberu dva broja, a da rezultat pokažu tako što će stisnuti odgovarajući broj mehurića na popit fidžetu.
  • Ili, savetuje ovaj portal, može se koristiti za još niže razrede za prepoznavanje brojeva tako što će učenici baciti kocku i onda prema rezultatu koji dobiju stisnuti odgovarajući broj balončića.
  • U zabavištu, ili u nižim razredima, od popit fidžeta može da se napravi i igra memorije - treba naći par predmeta koji mogu da stanu u mehuriće - sitni kamenčići, dugmad ili nešto slično. Dijete treba da pogleda šta je smešteno u balončićima, a onda zatvori oči. Drugo dijete onda skloni jedan od predmeta, a prvo dijete treba da pogodi šta nedostaje.

izvor:žena.blic

Tagged under

Related items

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top