Marketing jan 30, 2020 - 152 Views

Kiselost organizma - uzrok svih bolesti! 10 načina za obnavljanje balansa! Featured

​"Ni jedna bolest, čak ni rak, ne može se pojaviti u alkalnoj sredini."

~ Otto Heinrich Warburg


​Mnogi ljudi imaju povišen nivo kiselosti organizma. To je tipična posledica jedenja fabričke hrane, rafinisanih šećera i GMO.

Međutim, ne shvataju svi da je kisela sredina idealna za razvoj raka, viška tjelesne težine, boli i mnogih bolesti.
​Na sreću, stvaranje alkalne sredine u organizmu je veoma jednostavno. Alkalna sredina je potpuno suprotna kiseloj.

Evo 10 prirodnih načina za obezbjeđivanje alkalnosti organizma:

1. Najvažnije je - početi dan sa osmjehom i velikom čašom vode sa dodatkom svježeg soka od jednog limuna. Iako limun izgleda kiseo, on ima suprotno dejstvo na organizam. Pijte taj napitak na prazan želudac da biste očistili želudac.

Druga varijanta je da pijete 1-2 čaše prirodnog jabukovog sirćeta sa vodom. Dosta je 1-2 kašike sirćeta na 220 ml vode.

2. Jedite više zelene salate, začinjene limunovim sokom i maslinovim uljem visokog kvaliteta. Zeleno povrće i voće su jedan od najboljih izvora alkalnih mikroelemenata poput kalcijuma. Jedite ih tokom cijelog dana kako biste održali zdrav pH-a balans u organizmu.

3. Želite li užinati? Jedite sirovi nesoljeni badem. On sadrži mnogo alkalnih mikroelemenata poput magnezijuma i kalcijuma, koji obnavlja kiselo-alkalni balans i normalizuju šećer u krvi.

4. Pijte bademovo mlijeko i pravite smuti od bobičastog voća sa zelenim prahom spirulina. Ako postoji izbor, bademovo mlijeko je uvijek poželjnije od kravljeg.

5. Idite u šetnju ili vježbajte. Aktivnost je izuzetno važna. Fiskultura pomaže u uklanjanju kiselih produkata iz organizma.

6. Dišite duboko. U idealnom slučaju, trebalo bi da nađete mjesto sa čistim vazduhom, zasićeno kiseonikom, i posjetite ga u svakoj mogućoj prilici. Tamo (i ne samo tamo), treba piti puno vode da se uklone štetni produkti iz organizma.


7. Ne jedite meso svaki dan. Ako možete nekoliko dana bez mesa - odlično, jer svakodnevna konzumacija mesa ostavlja iza kisele taloge.

8. Odbaciti deserte sa visokim sadržajem šećera i slatke gazirane napitke. Šećer je jedna od najopasnijih kiselih namirnica. Da se neutrališe kiselina od jedne limenke gaziranog soka, potrebno je više od 30 čaša vode!

9. Uključite više povrća u ishrani. Napomena: krompir se ne računa! Paprike, šparoge, tikvice i patlidžan su veoma korisni.
​10. I na kraju: jedite više prokelja. On odlično balansira ph i sadrži puno hranljivih sastojaka i korisnih enzima.

Tagged under

Related items

Izdvajamo

Popularni članci

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • + 381 69 625 167 (Novi Sad, Srbija)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top