Marketing feb 10, 2021 - 100 Views

Koja vrsta ribe je najzdravija? Featured

Riba je jedna od najvažnijih namirnica kada je u pitanju formulisanje zdrave ishrane. Izvor je kvalitetnih proteina, zdravih masti, mnogih vitamina i minerala koji su potrebni našem telu. I iako nutricionisti preporučuju da se u ishranu uvrsti raznolika riba (i rečna i morska), sa naučnog stanovišta može se utvrditi jedna od najkorisnijih.

Počasno prvo mesto pripalo je tuni. U ovoj trci (iako sa malom razlikom) zaobišla je čak i glavnog favorita svih ljubitelja zdravog načina života - losos. Tuna je bogat izvor visokokvalitetnih proteina. Sadrži sve esencijalne aminokiseline i telo je savršeno apsorbuje. Proteini su glavni građevinski materijal našeg tela - od kardiovaskularnog do mišićno-skeletnog. Tunjevina sadrži 21 g proteina na 100 g proizvoda, što znači da vam samo jedna porcija može obezbediti skoro trećinu dnevnih potreba.

Istovremeno, tuna je potpuno bez ugljenih hidrata i praktično ne sadrži masti (manje od 1 g na 100 g), što je čini idealnim proizvodom za one koji se aktivno bave sportom ili jednostavno prate količinu potrošenih kalorija.Ova vrsta ribe ne sadrži holesterol, a istovremeno je bogata vitaminima B, kalijumom i magnezijumom, što je čini posebno dobrom za srce. Vitamin D, kojeg takođe ima puno u tuni, podržava zdravo vezivno tkivo i kosti, pomaže u apsorpciji kalcijuma, usporava proces starenja, pa čak i stimuliše proizvodnju hormona sreće serotonina.   (stil.kurir)

Tagged under

Related items

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top