Marketing feb 21, 2021 - 263 Views

Srce na udaru kovida Featured

Srce je organ koji je direktno i indirektno najviše ugrožen kovidom19, piše dnevni list “Sanita”, koji je namjenjen zdravstvenim radnicima.

Za srčane bolesnike mnogo je veći rizik od smrtnog ishoda ukoliko se inficiraju korona virusom, čak 7 od deset preminulih od zaraze su imali srčane probleme.

Prema pisanju lista svake godine u Italiji 240 hiljada osoba umre od posljedica srčanih oboljenja, a među žrtvama kovida19, najbrojniji su oni koji su imali kardiovaskularne probleme.

Srčani bolesnici inficirani kovidom19 imaju veću vjerovatnoću da će biti pogođeni povećanom koagulacijom krvi, kao posljedica upalnog procesa, i izloženi su većem riziku od tromboze.

Na indirektne posljedice kovida19 na srčane bolesnike ukazuje činnjenica da je od početka pandemije u Italiji za 48 procenata smanjen broj pacijenata koji dolaze u bolnicu nakon srčanog udara, jer se plaše da će se zaraziti korona virusom.

Smrtnost od infarkta je sa 4 odsto povećana na 13,7 odsto u vrijeme pandemije, pokazuje istarživanje čije rezultate objavljuje Visoki institut za zdravstvo. (glassrpske)

Tagged under

Related items

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top