Marketing apr 01, 2021 - 70 Views

Oni koji stalno objavljuju selfije mogu imati psihičke posljedice Featured

Ljudi koji 'ljube sliku svoju' i to dokazuju učestalim objavljivanjem selfie fotografija, označavanjem mjesta na kojima se nalaze i redovitim izvještavanjem javnosti o tome kako se osjećaju na društvenim mrežama to najčešće čine iz dosade ili kako bi privukli pažnju. Ipak, to ne mora biti tako bezazleno, a ovisnost o društvenim mrežama može se pretvoriti u pravi mentalni poremećaj.posljedice - ističe dr. Karrie Lager, dječja psiholog.


Nedavna je studija Sveučilišta Columbia otkrila da oko 70 posto tinejdžera društvene mreže posjećuju svakodnevno, a isti ti pet puta češće puše, tri puta češće piju alkohol i dva puta češće koriste marihuanu. Zbog sve većeg utjecaja interneta na oblikovanje ličnosti kod mladih, psiholozi upozoravaju da takvo ponašanje prerasta u psihičke probleme.

Izlaganje sebe i otkrivanje privatnih podataka te fotografija uzrokuje povećano lučenje dopamina, hormona ugode povezanog s ovisničkim ponašanjem, ističu znanstvenici sa Sveučilišta Harvard. Oni smatraju kako su društvene mreže samo katalizator sve češćeg "izgubljenog" ponašanja mladih, koji nemaju prave uzore i odrastaju u doba velike ovisnosti o tehnologiji.  (yumama)

Related items

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top