Aleksandra sep 20, 2021 - 771 Views

Kako bez čučnjeva do podignute zadnjice i zategnutih nogu Featured

Ako je suditi po mnogobrojnim programima za vježbanje, čučnjevi predstavljaju najbolje vježbe za podizanje zadnjice i zatezanje nogu. Ali, ne voli ih baš svako. Možda se pitate da li postoji neka alternativa, neke vježbe sa kojima ćete postići isti efekat?

Na sreću, odgovor na ovo pitanje je potvrdan! Donosimo četiri izvrsne vježbe uz pomoć kojih ćete za samo dvije sedmice učvrstiti i podignuti zadnjicu, zategnuti noge i, još jedan plus, dodatno definisati trbušnjake.

Most


Lezite na leđa, podignite noge te se stopalima oslonite o zid. Ruke ispružite pored tijela. Lagano podignite donji i srednji dio leđa, vodeći računa da ne pomijerate ramena (kao na slici). Pet sekundi ostanite u tom položaju pa se vratite u početni. To je jedno ponavljanje. Uradite deset.

“Brisač”


Lezite na leđa, zadnjicom se oslonite o zid, a noge ispružite uz njega. Prste od nogu okrenite prema gore te ruke stavite na stomak. Lijevu nogu polako spustite u stranu, ali ne do kraja. Zadržite par sekundi pa vratite u početni položaj. Isto ponovite i sa desnom nogom. Uradite dvadeset naizmjeničnih ponavljanja.

Prsti – stopalo


Lezite na leđa, noge podignite uz zid te se petama oslonite o njega. Istovremeno podižući desno rame i ruku, pokušajte da dodirnete lijevo stopalo. Vratite se u početni položaj. Sada podignite lijevo rame i ruku te pokušajte dohvatiti desno stopalo. Uradite dvadeset naizmjeničnih ponavljanja.

Makazice


Zauzmite početni položaj tako što ćete leći na leđa, podignuti zadnjicu, zategnuti noge te se petama osloniti o zid. Laktovima se oslonite o pod, a rukama poduprite leđa. Iz ovog položaja polako spuštajte lijevu nogu prema glavi. Vratite nogu u početni položaj pa isto uradite i desnom nogom. Tokom cijele vježbe vodite računa da su noge zategnute. Uradite dvadeset naizmjeničnih ponavljanja.

 

izvor:mini magazin

Tagged under

Related items

Kako bez čučnjeva do podignute zadnjice i zategnutih nogu
Odlični saveti kako da odmorite oči: sep 20, 2021 - 771 Views
Kako bez čučnjeva do podignute zadnjice i zategnutih nogu
Agresivna igra mačke sep 20, 2021 - 771 Views
Kako bez čučnjeva do podignute zadnjice i zategnutih nogu
Za bolna leđa vježbe mogu biti sep 20, 2021 - 771 Views

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top