Dario apr 14, 2017 - 953 Views

Jägermeister & studenti = zlata vrijedne uspomene Featured

 

Jägermeister Student Olympics projekt kulminirao je proteklog vikenda u hotelu „Bjelašnica“ na sarajevskoj olimpijskoj ljepotici, proglašenjem pobjednika i partyjem do kasno u noć.

„Avatar“, studentski tim iz Sarajeva,  pokazao je najviše spretnosti i kući su ponijeli zlatne, a timovi „Disovci“ iz Banja Luke i „Evnusi“  iz Istočnog Sarajeva srebrne, odnosno brončane medalje.

Nakon prošlogodišnjih fantastičnih reakcija svojih kolega, koji su Jägermeister Student Olympics okarakterizirali kao nezaboravan, studenti širom BiH nestrpljivo su očekivali ovogodišnje natjecanje, koje ih je odvelo na besplatan nesvakidašnji vikend na Bjelašnici ispunjen zabavom, druženjem i pozitivnom energijom.

„Osjećaj da smo pobjednici je je Jägerastičan i fantastičan.  Nismo očekivali pobjedu, iskreno.  Možemo reći da smo veliki avanturisti, pa nam je to bila glavna inspiracija i da se prijavimo i da napravimo zastavu i himnu našeg tima. Igre su bile prezanimljive i dinamične, Jäger tim nas je pozitivno iznenadio i definitivno bi pozvali sve studente da se prijave sljedeće godine na  Jägermeister Student Olympics“ izjavili su pobjednici.

Pravo na učešće su imali svi studentski timovi iz cijele BiH, koji su se prijavili i ispunili prve kvalifikacijske zadatke – napraviti zastavu i himnu svog tima. Nakon točno 56 prijavljenih timova, Jägermeisterov žiri  je imao težak zadatak da odabere osam  koji su se istakli svojom domišljatošću i kreativnošću i tako izborili finale na Bjelašnici.

Borba je bila neizvjesna,  a  „Avatar“, „Cheeki Breeki“, „Disovci“, „4 kamile“, „Evnusi“, „Izdrži“, „Party monsters“ i „Cure“ pokazali su vatrenost pravih Olimpijaca. Osam ekipa ispisalo je u povijesti svoje Jäger trenutke.

Studentski timovi borili su se za medalje u igrama Dance Meister, Jäger Space program, Štafetač, Bau Meister, Emoji šarada, Nailed it, Snaga i znanje, te Zooraoke, koju su učesnici ocijenili da je najsmješnija ali i da im je bila najzahtjevnija igra.

Nakon napornog dana, ekipe su uživale u partyu koji im je spremio Jäger tim. Posebno iznenađenje bilo je takmičenje u pravljenju koktela gdje su se najspretnijim pokazale cure iz istoimenog tima, te tako osvojile 4 festivalske ulaznice za OK Fest na Tjentištu, kojem je Jägermeister ponosni sponzor i na kojem će svi posjetitelji moći uživati u Jäger zoni.

„Poseban je bio osjećaj biti svjedokom nevjerojatne studentske energije proteklog vikenda na Bjelašnici. BIH studenti su vrlo kreativni i kompetitivni,  a istovremeno vrlo opušteni i zabavni, te im treba samo originalni koncept kao što je naš Jägermeister Student Olympics projekt i pružena mogućnost da pokažu sve što mogu! Brand Jägermeister  svuda u svijetu, pa tako i u našoj BiH posebnu pažnju posvećuje studentima kao važnoj društvenoj zajednici. Jako se veselim uskoro pogledati aftermovie vikenda na Bjelašnici i ponovno se nasmijati od srca scenama koje smo svi skupa doživjeli. Naša je filozofija da se u životu najviše pamte trenuci, a ne stvari. “ poručila je Kristina Naletilić, brand managerica Jägermeistera u BiH.

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top