Marketing apr 18, 2018 - 516 Views

Prvo veče 40-tog NIVEA BiH Fashion Week-a Sarajevo obilježiće spektakularne revije Featured

Jubilarni 40-ti Nivea BiH Fashion Week Sarajevo zvanično svoja vrata otvara 22. aprila u 20.00h na atraktivnoj lokaciji na Ilidži i predivnom ambijentu Kongresnog centra hotela Hills 5*.

Prvo veče ovog velikog modnog događaja predstaviće svoje kolekcije dizajneri Emir Medić, Emina Husedžinović Ibrahimović, Škola modnog dizajna, Modna kuća Paradi Couture.

Emir Medić je gost iz Njemačke, porijeklom iz Doboja, premijerno svoju novu kolekciju „Generation Z ss18“ predstavlja upravo sarajevskoj publici. Kolekcija je inspirisana generacijom koja novim koracima korača kroz svijet. Upravo styling i koncept vizualnog identiteta za kampanju 40. Nivea BH Fashion Week Sarajevo potpisuje Emir Medić. Fotografije su nastale na lokaciji Akademija umjetnosti Kunstakademie Düsseldorf (Njemačka). Za make up se pobrinula Lisa Knape 21Agency“, a nastale su pred objektivom talentovanog modnog fotografa Dome Darko. Zaštitno lice kampanje je Chantal Ayse.

Emina Husedžinović Ibrahimović, poznata bosansko-hercegovačka dizajnerica koja od samog početka realizacije ovog projekta u BiH predstavlja svoje kolekcije na istom. Nova kolekcija „Secession“ žanrovski je visoka moda. Nadahnuta stilom koji je vladao kako u Bosni, tako i u Evropi na pragu 20 stoljeća. Kroz kolekciju se prožima poznata „S“ silueta secesije. Paleta je prigušena od crne, grafitno sive do nježne ružičaste.

Upravo Emina Husedžinović Ibrahimović je prošle godine sa Lejlom Bušatlić, koja je istoričar umjetnosti, pokrenula Školu modnog dizajna koja već traje 6 mjeseci. Mladi talenti iz ove škole predstaviće se na 40-tom jubilarnom Nivea BiH Fashion Week-u Sarajevo. Nizama Ibrahimspahić, Ehlimana Hrapović Omanović, Sabrina Lukač i Amela Lulić su prve polaznice ove škole, čije kreacije ćemo vidjeti na tradicionalnoj sedmici mode u Sarajevu.

Paradi Couture je modna kuća koja podvlači unutrašnju ljepotu žene. Elegancija, ženstvenost, umjetnost, snaga i ljubav sačinjavaju Paradi. Logo ovog modnog brenda simbolizuje drvo života, što znači unutrašnji rast i razvoj.

Za odličan after party pobrinuli su se vinarija Čoka i Ždrepčeva krv, sokovi i voda Vivia, te kafa Bristot.

Modna agencija Abc Models Managament International, koja je 2015. godine dobila priznanje u Ženevi za najbolju modnu i managament agenciju u Istočnoj Evropi, je organizator i izvršni producent ovog najvećeg modnog događaja u BiH. Četrdeseti Nivea BiH Fashion Week Sarajevo trajaće do 24.04.2018. godine.

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top