Marketing apr 26, 2018 - 1055 Views

Promovisana knjiga "Preživjele riječi", publiciste Mirka Jeleča Featured

U Doboju je predstavljena knjiga "Preživjele riječi", koja predstavlja zbirku umjetničkog stvaralaštva Dobojlija u dijaspori, a koju je priredio novinar i publicista Mirko Jeleč iz Vankuvera.

"`Preživjele riječi` nose naslov po jednoj izvanrednoj pjesmi dobojskog pjesnika Pavla Stanišića, simboliše mnogo toga, pjesnike iz nekadašnjeg dobojskog književnog kluba i pjesnike nove generacije koja je na kontinuitetu tog stvaralaštva nastavila pisati da sačuva svoj maternji jezik u dijaspori", rekao je novinarima Jeleč.

Jeleč je pojasnio da je riječ o zbirci umjetničkog stvaralaštva 50 pjesnika i proznih pisaca, te 10 slikara iz dijaspore, koja prezentuje njihov rad iz jedne mikrosredine u dijaspori, a koji su pjesnički, likovno i na drugi način ostali vjerni zavičaju.

On kaže da je tri godine prikupljao građu za knjigu.

Gradonačelnik Doboja Obren Petrović ocijenio je da je knjiga dobra stvar za ovaj grad, između ostalog "što obilježava i period koji je nekada bio".

"Dobro je što naše Dobojlije na tom polju rade, i ja sam planirao da se u narednom periodu razgovara o tome kako da te ljude vratimo u zavičaj", izjavio je Petrović.

Promocija knjige održana je sinoć u velikoj sali Skupštine grada.

 

(SRNA)

Izdvajamo

Popularni članci

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top