Marketing apr 29, 2018 - 627 Views

Očekuju se gužve na putevima zbog prvomajskih praznika Featured

Na većini putnih pravaca u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ saobraćaj se odvija nesmetano, ali se u toku dana zbog predstojećih prvomajskih praznika očekuju gužve, saopšteno je iz Auto-moto saveza /AMS/ Srpske.

Međunarodna biciklistička trka Beograd-Banjaluka danas se vozi na relaciji Teslić-Vrela /granica Srpske i FBiH/-Usora-Doboj-Rudanka-Johovac-Šešlije-Derventa /Žirovine/-Gornja Vijaka jedan-Prnjavor-Klašnice jedan-Laktaši-Klašnice jedan-Klašnice dva-Šargovac-Banjaluka jedan-Banjaluka /Čajavec/.

Iz AMS napominju vozače koji danas planiraju putovati navedenim dionicama da budu oprezni i poštuju uputstva ovlašenih lica iz pratnje i policije.

Biciklistička trka danas se vozi i na području FBiH na relaciji Mostar-Orašje. Biciklisti će se danas od 9.00 do 15.00 časova kretati dionicom Kiseljak-Busovača-Lašva-Žepče. Trka se vozi uz policijsku pratnju, pa se vozačima preporučuju da budu oprezni.

Memorijalna trka održava se na magistralnom putu Bihać-Dubovsko zbog čega će se na ovoj dionici saobraćati sporije.

Na području FBiH zbog Međunarodnog praznika rata, 1. maja, od ponoći do 2. maja u ponoć zabranjen je prevoz eksplozivnih materija.

Vozačima koji putuju dionicama Banjaluka-Kneževo, Banjaluka-Crna Rijeka, Sarajevo-Foča i Rogatica-Višegrad savjetuje se oprez zbog mogućih odrona.

Zbog većeg odrona na magistralnom putu Sarajevo-Foča, na lokalitetu Sijeračke stijene, saobraćaj se i dalje odvija jednom trakom, po privremeno urađenom proširenju pored puta i prohodno je za sva vozila.

Zbog izgradnje auto-puta na magistralnom putu Klašnice-Prnjavor u mjestu Hrvaćani saobraćaj je preusmjeren na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini, a na magistralnom putu Klašnice jedan-Prnjavor-Gornja Vijaka na snazi je izmjena saobraćaja zbog izgradnje kružne raskrsnice u Prnjavoru.

Kroz grad Bijeljinu i dalje je na snazi obustava saobraćaja u ulicama Srpske vojske i 27. marta, pa se putnička vozila preusmjeravaju na gradske ulice, a teretna na obilaznice.

Režim odvijanja saobraćaja izmijenjen je na regionalnom putu Ukrina-Klupe zbog izgradnje vodovoda na području naselja Šnjegotina u opštini Čelinac.

Usporeno, jednom trakom, vozila saobraćaju na regionalnom putu Obudovac dva-Lončari, dok je na regionalnom putu Površnice-Lopare saobraćaj teretnih vozila preusmjeren na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

Na regionalnom putu Nevesinje-Berkovići u mjestu Zovi Do u toku je izgradnja novog mosta preko rijeke Zovidolke, pa se saobraćaj odvija preko privremeno izgrađenog mosta u neposrednoj blizini.

Zbog klizišta i dalje je obustavljen saobraćaj na regionalnom putu Karan-Novi Grad, u mjestu Rakovac, dok je na regionalnom putu Ukrina-Klupe zbog izgradnje vodovoda u Šnjegotini izmijenjen režim odvijanja saobraćaja.

Klizišta su usporila saobraćaj i na putnim pravcima Mrkonjić Grad-Ključ u mjestu Dragoraj, na Banjaluka-Jajce na lokalitetu Srpskih Toplica, Karanovac-Kneževo u mjestu LJubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Bratunac-Drinjača.

Na području distrikta Brčko u toku su radovi na magistralnom putu na dioncama Lončari-Brčko jedan /granica Republike Srpske i distrikta/ i Brčko dva /granica Srpske i distrikta/ - Donja Bukovica zbog čega je saobraćaj preusmjeren na obilazni put sa desne strane iz pravca Brčkog.

Na području Banjaluke zbog radova u okviru izgradnje spoja istočnog tranzita obustavljen je saobraćaj u Ulici Stevana Bulajića, na dijelu od Ulice Jug Bogdana do Krfske ulice.

U naselju Česma od 24. aprila svakim radnim danom i subotom od 8.00 do 18.00 časova zbog sanacije puta u Ulici Petra Velikog obustavljen je saobraćaj za sva vozila, osim za autobuse.

U FBiH na auto-putu Sarajevo sjever-Lepenica zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje.

Na graničnim prelazima u BiH zadržavanja ovoga jutra nisu duža od 30 minuta.

 

(SRNA)

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top