Marketing apr 29, 2018 - 400 Views

Voda u Doboju ispravna za piće Featured

Direktor "Vodovoda" iz Doboja Ognjen Mitrović izjavio je da Dobojlije piju zdravstveno ispravnu vodu, ali da se vrše pojačane kontrole i uzorkovanja vode nakon što su se iz fabrike sode u Lukavcu izlile nedozvoljene materije u rijeku Spreču.

Mitrović je rekao novinarima da se Doboj snabdijeva vodom za piće sa izvorišta na Lukama, koje je potpuno bezbjedno, jer se nalazi uzvodno od ulivanja Spreče u rijeku Bosnu, i sa izvorišta u Rudanci, koje je nizvodno od ušća.

On je dodao da se na izvorištu u Rudanci nalaze ekipe koje vrše stalno uzorkovanje i pojačane kontrole.

"Ukoliko se pojavi nedozvoljena materija koja može ugroziti zdravlje ljudi, `Vodovod` je opremljen da to izvorište zatvori i da sa drugog izvorišta nastavi redovno isporuku vode gradu", rekao je Mitrović.

Sekretar Sportsko-ribolovno udruženje "Bosna" iz Doboja Zdravko Radić kaže da je, prema informacijama sa terena, otpadne materije, koje su se iz taložnika otpadnih voda u Lukavcu u Federaciji BiH izlile u Spreču, prošle naselje u Karanovcu kod Petrova i da se spušta nizvodno.

"Očekujemo njeno spuštanje u Doboj, na udaru je naselje Suvo Polje. Čitavim tokom Spreče evidentan je pomor ribe", rekao je Radić.

On je naveo da je u toku sastanak ribarskog udruženja, na kojem se raspravlja i o tome šta će se uraditi sa velikom količinom uginule ribe.

Civilna zaštita u Doboju upozorila je vlasnike bunara uz rijeke Spreču i Bosnu da povećaju uzorkovanje vode.

U Fabrici "Sisecam soda" iz Lukavca 27.aprila pukao je nasip, pa je istekla veća količina tečnosti sa taloga Bijelog mora, koja je poplavila poljoprivredno zemljište i izlila se u rijeku Spreču.

(SRNA)

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top